«Flagger hjem» til IT og Fornebu

Uniforum 18/96

Fred Olsen på Blindern

Et internasjonalt kunnskapssenter på Fornebu med universitets- og forskningsinstitusjoner, høyteknologibedrifter og nøkkelpersonell. Dét er Fred Olsens visjon. Nå «flagger han hjem» for å gjøre visjonen til virkelighet. Norsk næringsliv har store muligheter innen IT software, mener han.

Torsdag 28. november vil Fred Olsen holde en forelesning om sine Fornebu-planer og om IT-revolusjonen: «Informasjonsrevolusjonen og mulighetene for Norge» ved Universitetet i Oslo. Begivenheten finner sted på Blindern i Sophus Lies auditorium kl. 15.00. Det er første gang på to år at Fred Olsen holder en offentlig forelesning. Norsk Investorforum og Universitetet i Oslo står bak arrangementet. Som landets største kunnskapssenter var Universitetet i Oslo et naturlig valg for Fred Olsen som ramme for en av hans sjeldne opptredener. Han mener at norske forskningsmiljøer i samarbeid med næringslivet kan være med på å skape Norge om til et globalt knutepunkt for IT software.

Et sterkt informasjonsteknologimiljø på Fornebu vil i løpet av en fem års periode kunne være med på å skape 100 000 nye arbeidsplasser i Norge, mener Fred Olsen. Han er bekymret over spriket mellom de økede kravene til kompetanse og den faktiske kompetansen mange arbdeidstakere innehar. Livslang læring er et begrep Fred Olsen støtter opp om og ønsker å utvikle Fornebu til å bli et senter for.


Uniforum 18/96

Publisert 12. des. 1996 17:09 - Sist endra 1. sep. 2014 13:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere