Festing over alle grenser

Uniforum 18/96
Når studenter tar «skjeen i egen hånd» og skrur ned brannvarslingsanlegg for å kunne røyke og feste, da synes overingeniør Trygve Sogn i Teknisk avdeling at det går over alle grenser. Særlig når studentene bare fortsetter å ture fram, til tross for at personale fra vaktsentralen ber dem om å skru brannvarslingsanlegget opp igjen.

AV GRO LIEN GARBO Sogn forteller at det var dette som skjedde i Henrik Wergelands hus i forrige uke da en gruppe hovedfagsstudenter hadde fest. «Kronen» på verket var en knust dør i førsteetasjen.

­ Folk kan gjerne ha fest i bygningene, men da må de søke om lov på forhånd. Vi gir ofte tillatelse til å koble ut deler av brannvarslingsanlegget ved slike anledninger, men da er forutsetningen at det skal være en person til stede som er brannvakt og som holder seg edru, sier Sogn.

Han understreker at en brann får enorme konsekvenser. Ikke bare for dem som antenner den, men for alle andre som måtte oppholde seg i bygningen.

­ På Blindern er det jo folk i alle etasjer, nærmest døgnet rundt, påpeker han.

MYE UANSVARLIGHET

Sogn undrer seg over om folk er innforstått med hva det vil si å ha brannsikring. Samme dag som HF-studentene festet, ble det holdt en «knall»-forelesning i fysikk. Resultat: utløst brannalarm og full utrykkning fra brannvesenet. Hadde man søkt om tillatelse på forhånd, kunne brannvarslingsnlegget vært koblet ut, og en brannvakt satt inn så lenge forelesningen pågikk.

Også stearinlys, vaffelsteking og liknende utløser ofte brannalarmen.

­ Hver gang brannvesenet må rykke ut, koster det oss 3850 kroner. Det skjer ukentlig, og til sammen blir det en betydelig sum, sier Sogn.


Uniforum 18/96

Publisert 12. des. 1996 17:09 - Sist endra 1. sep. 2014 13:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere