Uniforum-MAL

Uniforum 17/96

Utsatt for hjernevask

Velutrustede og høyt utdannede mennesker er mest utsatt for å bli dratt inn i destruktive sekter. Det er erfaringen til Lena Persson i den svenske støtteforeningen Föreningen Rädda Individen, FRI. - Hjernevask skjer blant annet ved at destruktive miljøer går bakveier for å få tak i et menneskes identitet, sier professor i psykiatri ved Universitetet i Oslo, Nils Johan Lavik.

Vårt Land. 29.10.96

GENmat - GENistrek - GENeraltabbe?

For de som var til stede i Universitetet i Oslos gamle festsal tirsdag, der leksfolkspanelet - åtte menn og åtte kvinner fra hele landet - presenterte sin rapport, ble det en tankevekkende opplevelse. Ikke minst den smule debatt som de 15 forskerne - ekspertpanelet - la opp til med sine petimetriske korrigeringer.

Nordlys. 25.10.96

Vi ødelegger selvtilliten deres

Norsk suksess har svekket broderfolkets selvtillit. - De beundrer oss og det vi har fått til. Fra å være en trivelig lillebror framstår vi nå som en utfordrer, sier Aud Talle, professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Opprinnelig er hun fra de dype daler i Nisselueland - fra bygda Leikanger i Sogn. Men de siste 18 årene har hun bodd i Stockholm. Hun er gift svensk og har levd svensk. - Nordmenn liker å framstille Sverige som et land i krise. Men situasjonen er ofte ikke så ille som vi vil ha det til. For eksempel går deler av svensk industri med stor fortjeneste. Men det hører vi ikke mye om i Norge, sier Aud Talle.

Dagbladet. 19.10.96

Elitenes talskvinne

Mistet grepet på utkantene: - I sin tid som statsminister har Gro Harlem Brundtland mer og mer blitt elitenes talskvinne. Samtidig har hun mistet grepet på Utkant-Norge og støtt fra seg småkårsfolk. Det er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Trond Nordby, som slik sammenfatter sitt inntrykk av den avgående statsminister Gro Harlem Brundtland.

Bergens Tidende. 24.10.96

Ansatt tok med seg gener

En ansatt ved Bioteknologisenteret ved Universitetet i Oslo tok med seg noen reagensrør med da han sluttet. Det har ført til at Universitetet ønsker å endre reglene for opphavsrett

Aftenposten Morgen. 31.10.96

Publisert 2. des. 1996 14:33 - Sist endra 1. sep. 2014 13:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere