Har bra rutiner

Uniforum 16/96
Universitetet i Oslo har gode rutiner for behandling av radioaktive stoffer, men mer burde gjøres med avfallshåndteringen, mener professor Winnie Eskild ved Biokjemisk institutt.

Eskild var en av dem som deltok på kurset HMS-avdelingen arrangerte. Hun mener ansatte ved universitetet har en seriøs holdning til å behandle radioaktive stoffer.

­ Der jeg har jobbet med slike stoffer, har man hatt gode rutiner for arbeidet og folk følger dem. Problemet har vært avfallshåndteringen. Det har bestandig vært forvirring og rot om hvor vi skal gjøre av dette, noe som er universitetets ansvar, sier professor Eskild.

­ Hva synes du om kurset?

­ Det er bra at HMS-avdelingen holder slike kurs, men de kunne med fordel vært delt i flere grupper. Jeg hadde følelsen av at jeg kastet bort nesten en hel dag, fordi jeg allerede kjente til det foreleserne fortalte. Det hadde nok vært bedre å holde to kurs, et for nybegynnere og et for folk med litt mer erfaring med slike stoffer, sier professor Winnie Eskild.

­ Ingen ansatte ved universitetet er i nærheten av de høyeste anbefalte verdiene for radioaktiv stråling, sier dr.scient. Tor Wøhni ved Statens strålevern. (Foto: Bente Iversen)


Uniforum 16/96

Publisert 5. nov. 1996 22:46 - Sist endra 1. sep. 2014 13:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere