PRESSEBITER

Uniforum 16/96

PRESSEBITER

Lumholtz betalte for alt

- Carl Lumholtz betalte for alle gjenstander han bragte med seg fra Borneo. Han var ingen simpel tyv. Alt han tok med seg og bragte til Etnografisk Museum i Oslo, hadde han gjort opp for. Han førte nøye regnskaper for hver gjenstand, sier museumsleder Per B. Rekdal, og avviser dermed det inntrykk man kunne få etter å ha lest en utgave av Aftenposten mandag. Rekdal peker samtidig på at de gjenstander som ble bragt ut fra Borneo av Lumholtz i perioden 1914-1916, ikke ble betraktet som klenodier den gang, og slett ikke som verdifulle.

Aftenposten Morgen. 15.10.96

Innsattes lesevansker undersøkes

Forskere skal undersøke om innsatte i norske fengsler har lese- og skrivevansker. I henhold til den teori at det i de kriminelle miljøene er mange personer som har problemer med å lese og skrive, skal tre forskere fra Universitetet i Oslo teste og intervjue ca. 200 innsatte. Det er Institutt for spesialpedagogikk som står bak undersøkelsen.

Aftenposten Morgen. 25.10.96

Museene glemt på Tullinløkka

- Diskusjonen om Tullinløkka er bare blitt arkitektur. Museenes prekære behov for utvidelse er glemt, mener Oldsaksamlingens leder, Egil Mikkelsen. Plan- og bygningsetaten i Oslo har nå frarådet bystyret å godkjenne nybygget mellom Nasjonalgalleriet og Historisk Museum på Tullinløkka. Bystyrets byutviklingskomité tar saken for seg i sitt møte onsdag. Det planlagte nybygget, som skal deles av Nasjonalgalleriet og Historisk Museum, er vinnerutkastet i arkitektkonkurransen som ble juryert i februar i år. Plan- og bygningsetaten mener at nykommeren blir for stor, og vil ha byggeflaten krympet med 25 prosent.

Aftenposten Aften. 18.10.96

- Bør bli ulovlig å søke etter ung arbeidskraft

- Aldersbegrensninger i stillingsannonser burde vært ulovlig også for private bedrifter, sier jusprofessor og arbeidsrettsekspert Henning Jakhelln.Til vårt firma søker vi en ny medarbeider med følgende kvalifikasjoner: Du må være mellom 25 og 30 år, initiativrik og resultatorientert.» Med alderskriterier som dette søker mange private bedrifter etter nye medarbeidere. Jusprofessor Henning Jakhelln mener Arbeidsmiljøloven bør få et tillegg som kan stoppe slik form for diskriminering på arbeidsmarkedet.

Vårt Land. 22.10.96


Uniforum 16/96

Publisert 5. nov. 1996 22:45 - Sist endra 1. sep. 2014 13:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere