Hvordan lage web-sider

Uniforum 15/96

Web Internett

Har du lyst til å lære hvordan du selv kan lage dine egne web-sider? Du finner alt du trenger av informasjon om både web-språket HTML og programvare på universitetets web-server.

Web-tjenesten ved UiO

På denne siden finner du en innholdsfortegnelse over det meste en kan lure på om World Wide Web ved UiO. Siden er vedlikeholdt av Web-prosjektet på Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT).

http://www.uio.no/usit/web/www-info.html

HoTMetaL - gratis program

Universitetet har kjøpt en såkalt «site-lisens» for programmet HoTMetal. Dette er en såkalt HTML-editor, det vil si et program for å skrive tekst for web-sider. Programmet finnes både for Mac og for PC. Ansatte og studenter ved UiO kan laste programmet gratis ned fra en av våre servere. Informasjon om både bruk og installering finner du i web på:

http://www.uio.no/usit/ADB-seksjonen/hotmetal/hotmetal.html

Fra Word til HTML

Et annet alternativ for å lage HTML-dokumenter kan være å bruke programpakken Word-To-HTML. Denne består av maler, et konverteringsprogram (rtf-to-html) og et enkelt bildebehandlingsprogram. Programpakken gjør at du kan bruke tekstbehandleren din, Word, for å lage web-sider. Les mer om dette på:

http://www.uio.no/usit/web/wordtohtml.html

Nye «Ledige stillinger»

Den desidert mest brukte tjenesten ved UiOs web er muligheten for å søke etter ledige stillinger. «Ledige stillinger» har til tider ligget høyt oppe på lista over de 30 mest brukte web-sidene i Norge! Nå er tjenesten kommet i ny drakt - med en enda raskere søketjeneste. Presentasjonen er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Arbeidsdirektoratet og USIT. Stillingsmassen Arbeidsdirektoratets database er basert på ledigmeldte stillinger til Arbeidsdirektoratet, i tillegg «klippes» det annonserte stillinger fra aktuelle aviser/fagtidsskrifter. Prøv ut den nye adressen:

http://stillinger.uio.no/

Av Arnt Sommerlund


Uniforum 15/96

Publisert 31. okt. 1996 22:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere