­ Stramt, men som forventet

Uniforum 15/96

STATSBUDSJETTET

­ Statsbudsjettet er stramt for Universitetet i Oslo, sier rektor Lucy Smith. Men hun er glad for at det endelig er bevilget penger til å rehabilitere den såkalte ZEB-bygningen.

­ Budsjettforslaget gjør at vi kan holde samme aktivitetsnivå som i fjor, men at nye satsinger må finansieres gjennom interne omfordelinger, sier Lucy Smith. Hun er skuffet over at det er kuttet 38 hovedfagsplasser i forhold til i høst.

­ Dette er meget forbausende og beklagelig, sier hun, ­ hovedfagene våre er allerede hardt presset, og dette presset vil bare øke i tiden framover.

Selv om hun er meget glad for at ZEB-bygningen skal renoveres, understreker hun at universitetet fremdeles har mange uløste byggeoppgaver.

BLIR NOK VEDTATT

Selv om forslaget til statsbudsjett ikke er vedtatt av Stortinget ennå, tror ikke budsjettsjef Per Heitmann at det kommer til å bli store endringer i bevilgningene til UiO.

­ I mine fem år ved UiO har jeg ikke opplevd at Stortinget har gjort vesentlige innstramminger på rammene for våre driftsoppgaver, sier han.

Kollegiet vil vedta hvordan pengene skal fordeles innad på universitetet den 10. desember.


Uniforum 15/96

Publisert 31. okt. 1996 22:52 - Sist endra 1. sep. 2014 13:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere