PRESSEBITER

Uniforum 15/96

PRESSEBITER

Alt på ett kort

Fra vårsemesteret 1997 får de nærmere 40 000 studentene på Universitetet i Oslo et nytt høyteknologisk studentkort. Kortet vil fungere som lånekort på biblioteket, betalingsmiddel i kantiner, kopimaskiner og brusautomater og som adgangskort til bygningene. Det kan også bli aktuelt å knytte kortet til vanlig bankkonto, slik at studentene kan ta ut penger fra minibankene med det også, skriver Universitas.

Aftenposten Aften. 04.10.96

Norsk forskning feirer triumfer

Norsk forskning er i vinden som aldri før. Bergens-forskerne Anders Bærheim og Hogne Sandvik havnet tirsdag på trykk i spalten «People» i The International Herald Tribune, takket være sitt banebrytende arbeide om «iglers appetitt på sterkøl, rømme og hvitløk». Omtale fikk også Harald Moi ved Universitetet i Oslo, som sammen med Ellen Kleinst på Grønland har kartlagt hvordan gonoré kan overføres via oppblåsbare dukker.

Aftenposten Morgen. 12.10.96

Færre kvinner tar datafag

Andelen kvinner som studerer informasjonsteknologi har sunket betraktelig de siste årene. Forskere mener feilen kan ligge i faget. Universitetene i Norge opplever en klar nedgang i kvinneandelen på informatikkstudiet. Ved Institutt for informatikk på Universitetet i Oslo (UIO) var kvinneandelen på hovedfag i 1985 hele 30 prosent, mens den i høst er nede i ti prosent. Det store fallet kom i 1994: Kvinneandelen sank fra 24,1 prosent våren 1993 til 9,7 prosent våren 1994. På hovedfag har det vært rundt ti prosent kvinner de siste tre årene. (...) - Det er en rekke årsaker til at jentene faller fra, mener kulturforsker Dagny Stuedahl ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Hun har fått midler fra departementet til å forske på grunnene til at så mange jenter slutter på informatikkstudiet etter ett års studium.

Aftenposten Morgen. 06.10.96

Vennskapelige relasjoner

Oslo: Både Statoil og nyhetsmedier blir utsatt for kritisk søkelys og ubehagelige spørsmål i en hovedoppgave om informasjon og samfunnskontakt i Statoil. - Med tanke på hvor få journalister det finnes i Norge med olje som spesialfelt, er det betenkelig at kontakten er så nær, skriver Sissel Kr. Hansen i sin hovedoppgave i medievitenskap ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. «Best i klassen?» er tittelen.

Adresseavisen. 09.10.96


Uniforum 15/96

Publisert 31. okt. 1996 22:52 - Sist endra 1. sep. 2014 13:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere