Nå begynner UB-byggingen

Uniforum 15/96
23. oktober braker det løs. Det skal graves, sprenges, støpes og mures. Og om to år vil det stå et splitter nytt universitetsbibliotek på Blindern.

AV MARIANNE TøNNESSEN

Det nye UB-bygget har en kostnadsramme på over 400 millioner kroner. 120 meter langt og 55 meter bredt vil det strekke seg utover hele plassen mellom Biologibygningen, Blindernveien, Sophus Lies auditorium og Akademika.

BUET GLASSFASADE

Bygget vil ha fire etasjer over terreng og to etasjer under. På den siden som vender mot vest, blir det en buet glassfasade med søyler foran. Her vil inngangspartiet også være.

STORT ANLEGGSGJERDE

Allerede om få dager er det mange som må ta nye veier på Blindern. Det skal nemlig settes opp et anleggsgjerde rundt hele byggeområdet. Dette gjerdet vil stenge av Moltke Moes vei, og den som vil gå fra Biologibygningen til Akademika, må ta turen rundt Sophus Lies auditorium. De som skal fra Frederikkeplassen til Helga Engs hus, må gå rundt Villa Eika inntil det er laget vei på utsiden av anleggsgjerdet.

RYSTELSER

I forbindelse med sprengingen vil det kunne forekomme rystelser i bygningene rundt UB-tomta, og institutter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har allerede vært i møter med byggeledelsen for å hindre at ømfintlig utstyr skal ta skade av denne ristingen.

Sprengningsarbeidet forventes å være ferdig den 1. februar neste år.

SLIK BLIR DET: Universitetsbiblioteket skal ligge mellom Sophus Lies auditorium og Blindernveien. Byggegjerdet er markert med en prikkete linje. En ny gangvei skal legges fra inngangen til det nye UB og direkte mot krysset mellom Blindernveien og Problemveien.


Uniforum 15/96

Publisert 31. okt. 1996 22:52 - Sist endra 1. sep. 2014 13:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere