Fra UiO til Norden

Uniforum 14/96

Web Internett

Hvorfor nøye seg med lite når man kan få mer? Nå kan du få en full oversikt over utdanningstilbudet ved alle universiteter og høgskoler i Norden. Og Universitetet i Oslo (UiO) er selvfølgelig med på en nordisk satsing for å bygge opp et felles startpunkt på web-en i Norden.

Nordisk Ministerråd (NMR) har tatt initiativ til å forbedre tilgangen til informasjon om universitetenes og høgskolenes utdanningstilbud i Norden. Åbo Akademi er vert for «Högre utbildning i Norden», som er oppslagssider med lenker til utdanningsinformasjon i Norden. Med her er de høgre utdanningsinstitusjonene i Danmark, Finland, Færøyene, Grønland, Island, Norge og Sverige.

http://www.abo.fi/norden/

Nordic WebIndex

Nordic WebIndex har som mål å gå gjennom alle de nordiske web-sidene (!) og gjøre dem søkbare fra én plass. Prosjektet startet tidlig i 1996. Foreløpig er det bare baser i Danmark og Sverige som er gjort søkbare (resten av Norden kommer senere). Men det kan jo for eksempel være interessant å se hva en finner om Universitetet i Oslo ved web-baser i Danmark?

Prøv en testversjon på:

http://nwi.ub2.lu.se/

Forskningsdagene '96
- få med avslutningen

Forskningsdagene '96 har arrangementer å by på også denne helgen - både på UiO og på andre universiteter og høgskoler. Du kan ennå rekke å få med deg arrangementene for barna på våre museer kan du kikke på programmet i web-en. Hva med en helgetur til barnevennlige museer?

http://www.sn.no/forskdag96/data/inst/inst0049.html

Av Arnt Sommerlund


Uniforum 14/96

Publisert 29. okt. 1996 23:36 - Sist endra 1. sep. 2014 13:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere