Universitetet må mer på banen

Uniforum 14/96
- Det er påfallende hvor lite universitetet deltar i den offentlige debatten. Dette sa ordfører Per Ditlev-Simonsen da han besøkte universitetet tirsdag.

AV MARIT SCHULSTOK

- Universitetet er, i forhold til størrelsen, lite kjent blant befolkningen. For et sted som har samlet så bred kunnskap, er det merkelig anonymt, sa Per Ditlev-Simonsen.

Han mente at det er mye av den kunnskapen som ville interessere folk flest, og påpekte at det er stor etterspørsel etter informasjon og opplysning i samfunnet, og at det er merkelig at akademikere ved universitetet ikke engasjerer seg oftere i den intellektuelle offentlige debatten.

Han ville ikke si noe om hvem som har «skylden», men han håpet at det kunne bli rom for bedre kommunikasjon mellom universitetet og omverdenen etter hvert.

TETTPAKKET PROGRAM

Ordføreren var tirsdag på befaring på flere av universitetets virkeområder rundt i byen og på Blindern. Han ble ledsaget av rektor Lucy Smith, assistererende direktør Inger Stray Lien og informasjonsdirektør Hanne Dirdal. Han besøkte alt fra Det medisinske fakultet på Ullevål sykehus til Forskningsparken ved Blindern til De naturhistoriske museer på Tøyen.

BACHELOR OF ART

Noe av det som falt i god smak var et kort fremlegg av virksomheten ved Senter for studier i vikingtid og nordisk middelalder. Da viste det seg at Per Ditlev-Simonsen selv hadde studert historie i sin tid, og at han i 1955 ble Bachelor of Art ved Stanford University i California.

- Det tok meg 18 måneder før jeg torde å sende brev hjem for å fortelle at jeg studerte historie istedenfor business, humret ordføreren.

INTERESSERT: Ordfører Per Ditlev-Simonsen og rektor Lucy Smith informeres om virksomheten ved Senter for studier i vikingtid og nordisk middelalder. (Foto: Kirsten Faustino)


Uniforum 14/96

Publisert 30. okt. 1996 08:49 - Sist endra 1. sep. 2014 13:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere