Kompetansekatalog i Web

Uniforum 13/96

WEB INTERNETT

Lurer du på hvem som kan hva ved Det historisk-filosofiske fakultet (HF)? Nå kan du finne ut det ved å slå opp i den elektroniske kompetansekatalogen til HF. Kanskje HFs forbilledlige løsning kan inspirere også andre fakulteter til å gå ut i Web med samme type informasjon?

I katalogen for HF finner du informasjon om de forskjellige kompetanseområdene til fakultetet. Oversikten er hierarkisk oppbygd. Etter å ha valgt kompetanseområde, finner du en liste over forskjellige fag innenfor dette mrådet. Fagene kan igjen være delt i underseksjoner. Til slutt får du en liste over personer som er spesialister innenfor de ulike fagene. I tillegg er det laget en personoversikt, som inneholder kontaktinformasjon og hvilke områder vedkommende er spesialist på.

Let i kompetansekatalogen på:

http://www.uio.no/kompetanse/hf/index.html

Historisk tjeneste: «Leverandør- og avtaleguiden»

Leverandør- og avtaleguiden (LA) er den første administrative tjenesten som utelukkende vil være tilgjengelig på Web ved UiO. Se for øvrig omtale i egen artikkel om tjenesten i dette nummer av Uniforum. LA inneholder en total oversikt over de rammeavtaler som Innkjøpsseksjonen har inngått. Tjenesten er kun tilgjengelig for ansatte ved UiO på:

http://www.uio.no/cgi-bin/usit-adb/la

Finn fram på Web
Biblioteket hjelper deg

Har du problemer med å finne fram i informasjonsveldet på Internett. Da kan Universitetsbiblioteket (UB) hjelpe deg. UB har opprettet og vedlikeholder siden «Å finne informasjon på Internett». Dette er en oversikt over forskjellige kjente og ukjente søkeverktøy som blant annet «Yahoo» og «Alta Vista». I tillegg gir den tilgang til både norske og utenlandske emnesamlinger.

Finn fram på informasjonens motorvei fra adressen:

http://www.ub.uio.no/internett.html

Av Arnt Sommerlund


Uniforum 13/96

Publisert 25. okt. 1996 01:10 - Sist endra 13. mai 2019 14:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere