Svaksynt med førerhund får ikke bolig

Uniforum 12/96
­ Jeg har gitt opp det private boligmarkedet. Det er enten for dyrt eller man ønsker ikke hund i huset, sier Abbes Boudjema, som er svært svaksynt og avhengig av førerhunden sin.

AV INGEBORG WIESE

Boudjema er for tiden ansatt ved Seksjon for funksjonshemmede studenter ved Universitetet i Oslo. Han har ingen steder å bo etter at han måtte flytte ut av studentbyen på Kringsjå i sommer. Der bodde han i over sju år mens han studerte fransk hovedfag. Han kom til Norge fra Algerie for å studere. Han og førerhunden hadde det bra alle årene på Kringsjå og tenkte lite over at studentlivet en dag tok slutt. Han erkjenner nå at han har vært svært naiv når det gjelder mulighetene for å leie bolig som svaksynt.

­ Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli et så stort problem. Når jeg ringer ulike kommunale boligkontorer og forteller at jeg er uten bolig, svarer de gjerne: «Jasså, er du det. Ja, det er det mange andre som også er nå om dagen.» Det er flere års ventetid på kommunale boliger, og jeg regnes ikke som funksjonshemmet fordi jeg ikke trenger tilrettelegging i leiligheten slik som bevegelseshemmede, forklarer han.

UTEN FØRERHUND

Det ser ut til at Boudjema har falt mellom flere enn to stoler i jakten på bolig. For tiden bor førerhunden, schæferen Kasol, hos en av instruktørene ved Moss førerhundskole. Det er et altfor ustabilt liv for hunden å være sammen med Boudjema nå som han bor hos tilfeldige venner og kjente fra dag til dag. Boudjema på sin side synes hverdagen uten Kasol er mye mer komplisert og farefull enn den hadde behøvd å være.

Skulle noen som leser dette være interessert i å hjelpe Abbes Boudjema med tak over hodet for seg og førerhunden, vær vennlig og ta kontakt med ham på Universitetet i Oslo. Telefon: 22 85 48 02.

Abbes Boudjema vil gjerne ha et sted å bo. (Foto: Ståle Skogstad)


Uniforum 12/96
Publisert 8. okt. 1996 10:10 - Sist endra 1. sep. 2014 13:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere