PRESSEBITER

Innhold Uniforum 11/96

PRESSEBITER
Stud.fersk.

De snubler i brosteinen og står halvannen time i feil kø på semesterpåmeldingen. De virrer mellom fagpåmelding, orienteringsmøter og hybelformidling. Og de tør ikke spørre noen om veien fordi alle da vil skjønne at de er blodferske på Blindern og nettopp ankommet hovedstaden. Men det hjelper ikke, alle skjønner det likevel. Det første du lærer, er at her er det mye dårlig brostein, så løft føttene høyt! Det er bare én av de tusen ting du bør vite for å overleve på Universitetet i Oslo. Men slapp av. Etter ett år har du lært det meste og fått et visst grep på din nye tilværelse. Hvis du har holdt ut. Og da erfarer mange det som synes utenkelig for enhver begynnerstudent: Du trives på Blindern!

Aftenposten Morgen. (17.08.96)

Opp i filmtoppen

Statens filmtilsyn har fått ny direktør. Det er 42 år gamle Tom Løland som nå er forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo. Løland tiltrer sin nye stilling på det tidspunkt da Statens filmtilsyn skal omorganiseres. Tilsynet kommer til å få flere oppgaver og den nye direktøren skal lede oppbyggingen av den nye institusjonen. Filmtilsynet skal i tillegg til nåværende kontrolloppgaver foreta utredninger og rådgivning overfor Kulturdepartementet, mediesektoren og publikum. Spesielt viktig blir arbeidet for å hindre spredning av voldsinnslag i film og videogram, og i den forbindelse oppfølging av tiltak i regjeringens handlingsplan mot vold i mediebilder.

Bergens Tidende (08.08.96)

Farlig forskning

Oslo: - Den økologiske balansen kan forstyrres dersom genmanipulert materiale blir spredt i naturen. Derfor er forskningen og forsøkene med endringer av arvestoff slett ikke ufarlig. Professor Inger Nordal ved Biologisk institutt på Universitetet i Oslo er bekymret over utviklingen av genmanipulering som skjer i stor skala over hele verden, skriver Arbeiderbladet.

Bergensavisen. (02.08.96)

Skal det forskes på universitetet?

Ønsker politikerne at universitetene skal drive med forskning, undervisning og formidling, som det heter i universitetenes formålsparagrafer? I så fall er den nåværende politikken et mysterium. Stadig flere utdanner seg til arbeidsløshet, og vitenskapelig ansatte får stadig mindre tid til forskning.

Instituttbestyrer Thomas Hylland Eriksen Institutt for museum og antropologi.

Dagbladet. (20.08.96)


Innhold Uniforum 11/96

Publisert 3. sep. 1996 21:59 - Sist endra 1. sep. 2014 13:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere