PRESSEBITER

Innhold Uniforum 10/96

Avis-strid ved NTNU

Universitetsavisa i Trondheim blir etter alt å dømme lagt ned i sommer. Ledelsen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) ønsker seg et annet og helt nytt informasjonsorgan fra høsten av.

Universitetsdirektør Tor H. Johansen skriver i en tilråding til kollegiet at NTNU må avvikle både Universitetsavisa og Dagens Universitet. Den nye avisen skal ha en intern profil med informasjonssjefen som ansvarlig redaktør.

Den skal være et organ for saklig debatt, med perspektiver og nyanser. Det skal gis spalteplass til alle vesentlige synspunkter fra studenter og ansatte, skriver Johansen. Kollegiet skal behandle saken onsdag.

Aftenposten morgen

Klart for bygging av universitetsbibliotek

Det er endelig klart for bygging av nytt universitetsbibliotek på Blindern. Statsbygg utlyser anbud. Selv om Stortinget har bevilget penger til nytt universitetsbibliotek, er byggingen stadig blitt utsatt. Det skyldes en krangel mellom Oslo kommune og staten om tunnel-løsning for Blindernveien. I påvente av enighet, har kommunen utsatt behandlingen av reguleringsplan for hele området. Men nå virker alt klappet og klart. (...) Statsbygg utlyste i går anbud for bygging av det nye Universitetsbiblioteket.

Aftenposten aften

Et fenslende rettsmuseum ...

Norsk retts- og fengselshistorie skal nå få sitt eget museum. Institutt for kriminologi ved Universitetet i Oslo er satt til å utrede saken, før Justisdepartementet treffer den endelige beslutning, trolig til høsten. I et brev fra Norsk Fengselstjenestemannsforbund skriver forbundsleder Roar Øvrebø at de støtter Hønefoss hjelpefengsels kandidatur som fremtidig museum.

Aftenposten morgen

Bokverk om norsk forskning i Roma

Det norske institutt i Roma har vært akademisk utpost i Italia i 37 år. Nå kommer en samlet fremstilling av forskningen som utføres der. Det ganske ruvende bokverket om forskningen ved Det norske instituttet er et samarbeidsprosjekt mellom instituttet og Nasjonalgalleriet. Det har fått tittelen «I H.P. L'Oranges fotspor» og innholder 16 artikler om forskjellge forskningstemaer. Når Hans Peter L'Orange står så sentralt, er det fordi det var han som var den viktigste drivkraften ved opprettelsen av instituttet i 1959. Professor Magne Malmanger, som i vår gikk av som instituttets leder, er overbevist om at dette er en bok som vil fylle et hull. Tidsskriftet Acta, som gis ut på flere sprog, er rettet mot det internasjonale akademiske miljøet. Nå får det norske publikum et bilde av virksomheten.

Aftenposten morgen


Innhold Uniforum 10/96
Publisert 30. juli 1996 12:07 - Sist endra 1. sep. 2014 13:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere