Aksepterer vedtaket

Innhold Uniforum 09/96
Universitetet ønsket seg en lang tunnel, men aksepterer den halvlange varianten fordi det medfører byggestart av Universitetsbiblioteket (UB) til høsten. De verste miljøbelastningene får Det teologiske fakultet, Institutt for medier og kommunikasjon og Institutt for informatikk.

­ Vi har vært en byggeplass siden vi flyttet inn sommeren 1994. Løsningen med den halvlange tunnelen og en rundkjøring rett utenfor biblioteket og lesesalen gjør at omgivelsene fortsatt blir en belastning for oss, sier assisterende fakultetsdirektør Dag Myhre-Nielsen ved Det teologiske fakultet.

Han regner med å få innfridd løftene som universitetsdirektøren ga tidlig i prosessen om tilfredsstillende skjerming av støy, støv og eksos.

HAR FORSTåELSE

­ Det å akseptere en slik løsning er lettere jo lengre unna man sitter, sier kontorsjef Dag Tveit Bråthen ved Institutt for medier og kommunikasjon.

Han ønsket seg den lange tunnelen, men har forståelse for at universitetet sentralt ønsker byggestart for UB så raskt som mulig.

Universitetsdirektør Tor Saglie sier at det viktigste er at vedtaket blir fattet slik at man unngår en utsettelse av UB. Universitetets primære alternativ var den lange tunnelen, men Saglie er tilfreds med den halvlange tunnelen. Den er tross alt bedre enn den korte.

­ I tillegg til problemene ved Det teologiske fakultet er det ikke optimalt for Institutt for informatikk at store arealer ved tunnelåpningen i Gaustadbekkdalen vil bli brukt til kollektive formål, sier han.

NY VEI?

Saglie mener at den halvlange tunnelen gir gode lokalvei-løsninger i området.

­ Vi håper på en vei fra Gaustadbekkdalen til Niels Henrik Abels vei. Den vil gi en bedre innfallsport til universitetet for dem som kommer fra Ringveien.

Tor Saglie sier at isolert sett kan universitetet unnvære en forlengelse av bytrikken fra trikkesløyfen til det nye Rikshospitalet. Men felles bygging av trikketraseen og den nye veien vil gjøre veikostnadene mindre.


Innhold Uniforum 09/96
Publisert 26. juli 1996 01:59 - Sist endra 1. sep. 2014 13:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere