Fagforeningene bekymret over tempoet

Innhold Uniforum 09/96

Effektiviseringsprosjektet:

­ Effektiviseringsprosjektet er for stort og går for fort frem. Mange av våre medlemmer føler seg utrygge på hva fremtiden vil bringe, sier Øystein Ekevik, leder i Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo.

AV ALEXANDER NORDBY

­ Vi får mange telefoner, og en del folk kommer innom kontoret vårt for å lufte utryggheten sin. De er usikre på om de får andre arbeidsoppgaver, om de må flytte til et annet arbeidssted eller om de blir tatt ut av det sosiale nettverket de nå jobber i, forteller Ekevik.

Fra høsten vil enda flere ansatte ved universitetet delta i Effektiviseringsprosjektet når de seks fakultetene som til nå ikke har vært med i prosjektet, skal bli sterkere involvert. NTL, Forskerforbundet og LUHF-Oslo har fått hver sin fullfinansierte stilling for bedre å kunne følge opp Effektiviseringsprosjektet.

­ Det er bra vi fikk disse stillingene. Hele prosjektet skjer i et så stort tempo at det har vært vanskelig for oss å holde følge, sier Ekevik.

­ Helt siden prosjektet startet har NTL vært imot det. Vi er for effektivisering, men mener dette prosjektet har fått for store dimensjoner. Det går for fort frem, og det underlagsmaterialet som ligger til grunn for analysene og beslutningene, er for unøyaktige, mener han.

ROLIGERE TEMPO

NTL mener studentøkningen de siste årene allerede har ført til en stor effektivisering ved universitetet, og stiller derfor spørsmål om behovet for å effektivisere i den grad man har tatt mål av seg til å gjøre. Øystein Ekevik mener man kunne oppnådd mange av målene man ønsker med enklere virkemidler:

­ Hvis vi hadde tilrettelagt den tekniske infrastrukturen, hadde vi kommet langt. I stedet for å sette i gang et enormt prosjekt, burde man sett på løsninger for å bedre gjennomstrømmingen. I tillegg burde man skaffet større bygningsmasse og satset på bedre nettverkstilknytning.

BEKYMRET

Også ved LUHFs kontor må man berolige medlemmer som er urolige for hva Effektiviseringsprosjektet vil medføre. Det bekrefter leder for LUHF i Oslo, Lars Riddervold:

­ Vår store bekymring er at hele Effektiviseringsprosjektet går for fort. Vi mener det vil gå ut over kvaliteten på de endringsforslagene som kommer. Vi er i og for seg positive til at de andre fakultetene nå kommer med i prosjektet, men arbeidet må ikke forseres, advarer Riddervold.

Leder i Forskerforbundet ved universitetet, Astri Ottesen, kan opplyse at diskusjonen går høyt også blant hennes medlemmer, og at enkelte medlemmer er usikre:

­ Det er naturlig at folk er usikre i en slik endringsprosess. Derfor prøver vi å informere så godt vi kan. Forskerforbundet er positive til selve Effektiviseringsprosjektet, men det blir en utfordring å holde styr på prosjektet og å få ut gevinster, sier hun.


Innhold Uniforum 09/96
Publisert 26. juli 1996 01:59 - Sist endra 1. sep. 2014 13:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere