Ett enkelt skjema gir flere søkere

Innhold Uniforum 08/96
­ Den store økningen i søknader til Universitetet i Oslo skyldes den nye ordningen med samordnet opptak, sier studiedirektør Toril Johansson.

AV ØYSTEIN L. PEDERSEN

I år har hver enkelt bare sendt inn én søknad, som gjelder for alle aktuelle universiteter og høgskoler, i prioritert rekkefølge.

­ Dette har gjort det lettere å spre sine søknader på flere institusjoner. Dermed fikk blant annet Universitetet i Oslo flere søknader, sier Johansson.

I forhold til i fjor har universitetet fått 33 prosent flere søker. Av de 32 000 søkerne til Universitetet i Oslo har om lag halvparten satt opp studier her som førsteprioritet.

Johansson understreker at nasjonal åpning av landets universiteter og høgskoler innebærer at alle er sikret studier ved de aktuelle fagene, men alle kan ikke studere der de selv ønsker det. Universitetet har planer om å motta opp mot 8000 nye studenter til høsten, hvis det ikke blir tildelt ekstra bevilgninger.

­ Det er ikke lagt inn ekstra bevilgninger fra departementets side, sier informasjonskonsulent Jon Aarekol i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. Det er imidlertid Stortinget som avgjør dette i det reviderte nasjonalbudsjettet.


Innhold Uniforum 08/96

Publisert 5. juni 1996 08:34 - Sist endra 1. sep. 2014 13:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere