PRESSEBITER

Innhold Uniforum 07/96

PRESSEBITER
Genmaten kommer nærmere

Oslo: Enten vi vil eller ikke, matvarer med endrede arveegenskaper nærmer seg raskt våre landegrenser. Forskerne er uenige om hvor farlig slike matvarer kan være, men om kort tid må politikerne ta stilling til hvordan vi skal forholde oss til «super-utgaver» av korn, tomater, poteter og andre matvarer (...)

-Naturen vil svare. Menneskelig overmot straffes av en Nemesis. Forskerne ved landbrukshøyskolen har etter min mening en mangel på kritisk sans som gjør meg engstelig, sier Inger Nordahl, professor i biologi ved Universitetet i Oslo.

Adresseavisen

Rift om manuskripter og brev

Avdelingen for manuskripter og brev fikk fart i salen på Damms bokauksjon i går kveld, og Universitetsbiblioteket sikret seg blant annet mye Ibsen og Wergeland til sin samling (...)

UB sikret seg flere rimeligere Hamsun-brev, samt alle Henrik Ibsen-brev, der høyeste tilslag ble 18 000 kroner. Det betalte UB for et meny-kort fra Wien med et dikt av Ibsen på tysk. UB fikk også tilslagene på samtlige brev og manuskripter av Henrik Wergeland, bortsett fra ett. Dette gikk til en privat samler for 28 000.

Aftenposten aften

Norsk utsyn mot Sentral-Europa

Enkelte vil muligens føle det litt sårt å måtte erfare at stavkirkene, våre stolte nasjonalsymboler, langtfra har noen urnorsk opprinnelse. De nedstammer fra europeiske kirkebygg, ikke gamle nordiske hov, slik professor Signe Horn Fuglesang påviser i «Gobelin Europa», en av tre nye artikkelsamlinger om europeisk kultur, historie og politikk som er utgitt av Europa-programmet. Den private forskningsstiftelsen har satt seg det ambisiøse mål å holde norsk samfunnsliv oppdatert om raske forandringer «ute» i Europa som angår oss direkte. Utgivelsen har bidrag fra humaniora-uken ved Universitetet i Oslo, og utdypes i «Kulturmarkperspektiver på europeisk historie og åndsliv».

Aftenposten morgen


Innhold Uniforum 07/96
Publisert 24. juli 1996 22:13 - Sist endra 1. sep. 2014 13:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere