Stor statsvitersamling

Innhold Uniforum 06/96
I fem påskedager diskuterte 500 europeiske statsvitere forskjellige temaer innen statsvitenskapen. Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl åpnet ECPR-kongressen (European Consortium for Political Research) i Universitetets Aula 30. mars.

AV HåKON FENSTAD

ECPR ble dannet for 26 år siden av representanter fra åtte statsvitenskapelige institusjoner i Europa. I dag består medlemsmassen av 198 universiteter, forskningsinstitusjoner og læresteder i Europa, og assosierte medlemmer utenfor Europa.

Kongressen var delt opp i over 20 arbeidsgrupper («workshops») som diskuterte en stor variasjon av temaer som blant annet oppløsningstrender, hvordan økt økonomisk uvirksomhet truer det politiske og sosiale fundamentet i velferdsstater, iverksetting av bærekraftig utvikling, nye dimensjoner i helsepolitikken og et tredje regionalt regjeringsnivå i Europa.

KONSTRUERTE SEX-KLASSER

I arbeidsgruppen «The Politics of Sexuality» sto den symbolske konstruksjonen av seksualitet på dagsorden da Uniforum var innom.

­ Homofili og heterofili er sosialt konstruerte kategorier som vi mennesker er puttet inn i, sa en debattant. Løsningen på dette, mente forsamlingen, er enten å slutte å bruke disse kategoriene eller å øke antall kategorier.

­ Vi kan dele mennesker inn i kategorier basert på hårfarge, høyde og venstre-/høyrehendt, mente en annen.

­ Hvorfor er kjønn oppført i pass, spurte en deltaker? Det lurte Uniforums utsendte også på, da han forlot lokalet.


Innhold Uniforum 06/96

Publisert 21. juli 1996 12:17 - Sist endra 1. sep. 2014 13:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere