Skal utforske Ibsens skuespill innenfra

ForrigeInnholdNeste Uniforum 20/95
Institutt for lærerutdanning og skoletjeneste og Nationaltheatret har med støtte fra Utdanningsdepartementet og Kulturdepartementet inngått et samarbeid om et prosjekt som retter seg mot norsklærere og deres elever i videregående skole.

Skoleklasser vil bli invitert til å utforske Henrik Ibsens skuespill innenfra. Prosjektet går ut på å bruke pedagogisk drama for å se på tekstene som teater og lage sine egne sceniske tekster som viser deltakernes forståelse og tolkning av Ibsens mennesker og ideer.

I dette pilotprosjektet er fem av landets fylker valgt ut. Norsklærere i videregående skoler og deres klasser vil bli invitert til å delta i en regional mønstring med et program på 20 - 30 minutter, som viser «Ibsen i et nøtteskall».

­ Et spennende incentiv for lærerne og deres klasser er at en gruppe fra hver region vil bli plukket ut av en jury til å representere sitt fylke ved Nationaltheatrets Internasjonale IbsenFestival i august 1996, sier førsteamanuensis Tove Ilsaas ved Senter for lærerutdanning og skoletjeneste.


ForrigeInnholdNeste Uniforum 20/95
Publisert 24. jan. 1996 21:14 - Sist endra 1. sep. 2014 13:09

En venninne av meg er ihuga Ibsen fan, derfro laget hun en egen alternativ teatergruppe...

HalvdanPedersen@webid.uio.no - 13. juli 2016 13:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere