Pedagogene droppet kollegievalg

ForrigeInnholdNeste Uniforum 18/95
Pedagogene ved Universitetet i Oslo og andre vitenskapelig ansatte uten fakultetstilknytning viser ingen interesse for kollegievalget. Dermed blir det de ansatte på UB som avgjør hvem som skal velges til kollegiet fra denne gruppen ansatte.

AV SVEIN ARTHUR KALLEVIK

Valgmøtet for de vitenskapelig ansatte uten fakultetstilknytning 2. november ble ferdig i rekordfart. Et knapt kvarter tok det de elleve fremmøtte fra Universitetsbiblioteket (UB) å velge ti representanter, som senere skal være med på å velge to representanter til kollegiet. Ingen andre enn de UB-ansatte kom med forslag. Totalt er det 207 stemmeberettigede innen denne gruppen. De ansatte på UB utgjør bare 63 av disse. De resterende består av vitenskapelig ansatte ved Institutt for spesialpedagogikk, Senter for lærerutdanning og skoletjeneste og andre sentre ved universitetet som ikke er lagt under fakultetene.

SVæRT BEKLAGELIG

­ Det er svært beklagelig at pedagogene og andre vitenskapelig ansatte uten fakultetstilknytning overhodet ikke stiller opp. Ved det tilsvarende valget for tre år siden var det konkurranse om plassene. Det er uheldig at de fleste ikke stiller, og dermed mister muligheten til å påvirke kollegiesammensetningen de neste tre årene, sier valgstyrets leder, Aanund Hylland.

Til sammen skal det velges fem representanter fra de vitenskapelig ansatte til kollegiet. Disse skal velges av en forsamling som består av representantene for de vitenskapelig ansatte (faste og midlertidige) i samtlige fakultetsråd, samt de ti representantene fra de vitenskapelig ansatte uten fakultetstilknytning.

MøTEKOLLISJON

­ En av årsakene til at det ikke møtte noen fra vårt senter, skyldtes at mange av våre lærere har praksisbesøk hos studentene ute i skolene og møtekollisjon med valgmøtet. Samtidig har det vært en del misforståelser i forbindelse med valget, fordi vi skal inngå i Det utdanningsvitenskapelige fakultet etter nyttår, sier bestyrer Anders Isnes ved Senter for lærerutdanning og skoletjeneste.

­ En eventuell lunkenhet i forhold til valget kan skyldes at flere, til tross for informasjonen som er gitt, ikke forsto at vi nå under valget fremdeles tilhører gruppen uten fakultetstilknytning, sier Isnes. Han håper at Pedagogisk forskningsinstitutt, som nå er en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet, får inn noen av sine personer i kollegiet som kan tale pedagogenes sak.


ForrigeInnholdNeste Uniforum 18/95
Publisert 24. jan. 1996 21:13 - Sist endra 1. sep. 2014 13:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere