SMÅSTOFF

Uniforum 13/95
  • Vellykket velferdsfest
  • Jonasprisen til museum
  • The International Museums Engagement Diary 1996
  • Gratis røykavvenningskurs
  • Dansekurs høsten 1995
  • Idrettsmerkeprøver '95
  • Gullmedaljer
  • Ibsen og Strindberg
  • EU-forskning på nettet
  • Studere i utlandet?
  • FN feires i Lund
  • Får studenter til å trives

    Vellykket velferdsfest

    (Foto: Gro Lien Garbo)

    Skuespiller Anne Marit Jacobsens parodi på Gro Harlem Brundtland var kanskje det innslaget som gikk mest hjem under Velferdsutvalgets årsfest i Oslo Konserthus 4. september. Men operasangerne Anne-Lise Berntsens og Per Vollestads opptreden vakte også stor applaus. Om lag 400 ansatte hadde funnet veien til festen. Alle ble behørig bespist og bedrukket. Og dansegulvet var flittig besøkt til rytmer fra Oslo Politiorkesters Storband. Kanskje var det rektor Lucy Smiths spesielle oppfordring til damene om ikke å finne seg i å være veggpryd, som gjorde utslaget.

    Jonasprisen til museum

    Prosjektleder Arne-Johan Johansen gratuleres med Jonasprisen av professor Barbro Sætersdal (til høyre) og bestyrer Monica Dalen ved Institutt for spesialpedagogikk. (Foto: Ståle Skogstad)

    Museumsprosjektet Trastad Samlinger og Studiesenter i Kvæfjord er tildelt årets Jonaspris. Dette ble markert da Institutt for spesialpedagogikk åpnet studieåret i Universitetets aula 28. august.

    Jonasprisen tildeles personer som gjennom mediene sprer saklig informasjon om funksjonshemmedes situasjon.

    Kunstnerisk utfoldelse var en sentral del i undervisningen for psykisk utviklingshemmede ved Trastad sentralinstitusjon. Årets Jonaspris-vinner Trastad Samlinger og Studiesenter, ved prosjektleder Arne-Johan Johansen, får prisen for sitt prosjekt hvor de historisk viser hvordan omsorgen for de psykisk utviklingshemmede har vært. Dessuten skal det lages et galleri som viser Trastad-elevenes kunst.

    ­ Prisen er en belønning for det pionerarbeidet studiesenteret har gjort, sa professor Barbro Sætersdal, leder av Jonaskomiteen.

    The International Museums Engagement Diary 1996

    Kachinadukk, Hopi, New Mexico, USA, funnet av professor Ole Solberg til Etnografisk museum i 1904. Fra «The International Museums Engagement Diary 1996».

    «The International Museums Engagement Diary» - en hendig 7. sans og kalender - utmerker seg med sine praktfulle reproduksjoner og fotografier i hele verden.

    Universitetets Etnografiske museum er i år representert med et fotografi av en Kachinadukke fra Hopifolket, funnet av professor Ole Solberg i 1904. Etnografisk museum har i en årrekke bidratt med fotografier av gjenstander fra sine unike samlinger, og er en selvskreven bidragsyter til den internasjonale redaksjonen. Derfor har museet også rett til å kjøpe kalenderen med betydelig rabatt. Om noen er interesserte i å anskaffe seg en eller flere, kan de henvende seg til Etnografisk museum, tlf. 59964.

    Gratis røykavvenningskurs

    Som en oppfølging av Kollegiets vedtak den 20. juni 1995 om fullstendig røykfritt universitet med plan for gradvis nedtrapping av røykerommene fram til 1. juli år 2000, tilbyr Universitetet i Oslo sammen med Universitetsidretten SiO nå i høst et gratis røykavvenningskurs til både ansatte og studenter. Arbeidsgiver gir i tillegg en time av arbeidstiden. Kurset vil bli avholdt kl. 15-17 med følgende kursdager:

    Torsdag 14. september
    Mandag 18. september
    Torsdag 21. september

    Søndag 24. september. STUMP RØYKEN! (Ingen kursdag)

    Mandag 25. september
    Torsdag 28. september
    Torsdag 5. oktober

    Sted: Møterommet i Idrettsbygningen, 2. etasje. Kursleder er tilknyttet Psykologisk institutt.
    Påmelding og nærmere informasjon: Universitetsidretten SiO, Postboks 94 Blindern, 0314 Oslo eller kontoret i Idrettsbygningen, telefon 22 85 32 69/67.

    Dansekurs høsten 1995

    Velferdsutvalget arrangerer som vanlig sitt semesterkurs i moderne dans, det vil si et utvalg av standard- og latinamerikanske danser.

    Kurset omfatter ti kvelder i tiden fra 28. september til 30. november og holdes i kantinen i Kjemibygningen, Nedre Blindern. Hver kursdag (torsdag) vil vare fra kl. 18.30 til kl. 23 etter følgende oppdeling:

    Trinn 1: Nybegynnere kl. 18.30­20
    Trinn 2: Litt øvet kl. 20­21.30
    Trinn 3: Viderekomne kl. 21.30­23

    Skriftlig påmelding sendes innen 15. september 1995 til kursets hovedinstruktør Trond Harr, Mat.nat.fakultet, Postboks 1032 Blindern. Vennligst angi eksakt arbeidsadresse og tlf.nr. og antyd om du er helt nybegynner, litt øvet eller viderekommen.

    Kurset koster kr. 200,- pr. person og er åpent for alle universitetsansatte og forskningsrådsansatte med arbeidsplass på universitetet + eventuell partner. Enkeltpersoner som melder seg, vil bli tatt opp i den utstrekning det søker like mange av hvert kjønn. Overtegnes kurset, plukkes deltakerne ut i den rekkefølge skriftlig, datert påmelding er mottatt.

    Velferdsutvalget oppfordrer alle til å friske opp sine dansekunnskaper, med tanke på senere deltakelse på Velferdsutvalgets og Idrettslagets festarrangementer, som alle blir kunngjort i Uniforum.

    Idrettsmerkeprøver '95

    Bedriftsidrettslagets tradisjonelle idrettsmerkeprøver avvikles i høst på Bislett stadion (ikke som vanlig på Frogner, som er under ombygging). De aktuelle tidspunkter er onsdag 13. september og torsdag 21. september, begge dager mellom kl. 17 og 18.30. Ytterligere opplysninger fra Erik Kielland-Lund, tlf. 56899.

    Gullmedaljer

    To avhandlinger ved Universitetet i Oslo er i år tildelt Hans Majestet Kongens gullmedalje. Det juridiske fakultet og Det medisinske fakultet hadde satt opp hver sin prisoppgave, og de følgende besvarelsene er hedret: Ved Det juridiske fakultet gikk prisen til Geir Gustavsson og Steffen Asmundsson for en besvarelse med motto «Et aksjeselskap er en genial oppfinnelse for å oppnå personlige fordeler uten å ha personlig ansvar». Ved Det medisinske fakultet fikk Lars Mehlum, Finn Gjertsen og Karsten Hytten medalje for besvarelsen med motto «Rom for unge liv».

    Ibsen og Strindberg

    Ibsen-museet i Oslo er hovedarrangør av et seminar om Ibsen og Strindberg fra 15. til 17. september. Seminaret blir holdt på Voksenåsen og foredragsholderne kommer både fra Sverige og Norge. Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo er blant medarrangørene.

    EU-forskning på nettet

    EU-Forskningsinfo finnes nå på Internet. For hvert EU-program som er presentert, er det lagt inn pekere til nasjonale kontaktpersoner og programkoordinatorer, og til EU-kommisjonens eget «Fourth Framework Document Library». Adressen er: http://www.oslonett.no/nl/oi/eufi/

    Studere i utlandet?

    Internasjonal avdeling har åpnet sitt eget «study abroad»-bibliotek, med informasjon fra et stort antall universiteter i hele verden. Biblioteket finner du i Internasjonal avdelings kontorer i 4. etasje i Sognsveien 70. De holder åpent fra klokken 10.00 til 15.00 (10.00 til 14.00 på tirsdager).

    FN feires i Lund

    Lunds universitet i Sverige markerer FNs 50-årsjubileum med en egen FN-uke. Uken varer fra 20.-26. oktober og som en del av markeringen er det utgitt en katalog over FN-relaterte forskningsprosjekter ved Lunds universitet. Katalogen og program for FN-uken kan du få tilsendt gratis ved å ringe til Informationsenheten på telefon 046-222 70 10/70 12. Eller du finner dem på Internet: http://www.lu.se/

    Får studenter til å trives

    Studentsamskipnaden i Oslo deler hvert år ut en pris til en person som har gjort en innsats for å bedre studentenes velferd. Prisen kommer fra et fond opprettet i tidligere direktør Kristian Ottosens navn.
    I år ble 35000 kroner tildelt førsteamanuensis Nils Magne Knutsen fra Institutt for språk og litteratur ved Universitetet i Trondheim. Knutsen mottok prisen for sitt utrettelige arbeid med å få studentene til å trives.
    Uniforum 13/95
  • Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:03
    Legg til kommentar

    Logg inn for å kommentere

    Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
    Opprett ein WebID-brukar for å kommentere