Pressebiter


PRESSEBITER
Norsk kompetens avgjorde etableringen

Det var den markanta nationella och internationella profil som Oslo universitet skaffat sig inom kvinnoforskningen som avgjorde att Nordiska institutet för kvinno- och könsforskning blev en norsk angelägenhet. Universitet från 13 olika orter i alla nordiska länder utom Island hade anmält sitt intresse för att ta emot den nya institutionen. Men Nordiska ministerrådet ansåg att Oslo universitet var mest lämpat med tanke på dess tidigare erfarenheter inom kvinnoforskningen. Kärnan i denna forskning har bedrivits vid det tvärfackliga Senter for kvinneforskning som etablerades redan 1986. Centret är troligen det största och mest väletablerade i sitt slag i Norden, och har även skaffat sig ett gott rykte utomlands.

Nordisk Kontakt

Vanskelig på kunsthistorie

For å ta hovedfag i kunsthistorie i Oslo trengs karakteren 2,1. Studentene mener instituttet mangler vilje til å gjøre noe. Bare sju studenter får i år begynne på hovedfag i kunsthistorie i Oslo. Instituttet har fått dispensasjon fra Universitetets laudgaranti, og dermed er karaktergrensen blitt 2,1. I løpet av seks semestre er bare tre studenter uteksaminert, og det blir stadig flere studenter per ansatt.

Klassekampen

Venter seg mye av ny sportsdrikk

Medisinprofessor på Blindern tar ut patent på ny sportsdrikk som vekker interesse også i utlandet.

«Goldy» er navnet på sportsdrikken Jan Oxholm Gordeladze i disse dager setter i gang prøveproduksjon av. Professoren i medisinsk biokjemi på Universitetet i Oslo har etter omfattende lesning og testing kommet frem til sitt hemmelige formular for å minske produksjonen av melkesyre og øke blodsukkeret hos utøvere i utholdenhetsidretter.

Aftenposten

Alle skal bli hørt

Leder av utvalget som utreder strukturen til det nye Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet, Arild Underdal, lover at alle miljøer skal bli hørt før den endelige strukturen på fakultetene blir avgjort. - - - - Foreløpig er intet avgjort med hensyn til Fakultetet for arkitektur, sier han. Det såkalte Underdalutvalget har de siste dagene gjennomført en rekke høringer med ulike grupper innenfor Universitetet. - Vi er inne i en to måneders langspurt, forteller Underdal, som er prorektor ved Universitetet i Oslo.

Adresseavisen


Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere