Pressebiter


PRESSEBITER
Forfalsket underskrifter er ­ Frifunnet

Juristen innleverte svært store lønnsavregninger og timelister for arbeid han skulle ha utført på Universitetet i Oslo. Han forfalsket underskriften til en konsulent som skulle godkjenne regningen. Og ble frifunnet.

Han møtte i Oslo byrett med en tiltale om grovt bedrageri av 282 541 kroner og forsøk på bedrageri av 47 256 kroner.
VG

Høy utdannelse ­ lav lønn

Kvinner i flertall: Likelønnsbegrepet er i ferd med å miste sin opprinnelige betydning. I år 2010 kan kvinnene være i flertall i alle yrkesgrupper med høyere utdannelse. Det kjønnsdelte arbeidsmarkedet kan dermed være borte. Men likelønnsproblemet forsvinner ikke. Lønnsforskjellene mellom kvinner og menn i fremtiden kommer først og fremst til å oppstå innenfor de enkelte yrkesgrupper. De mange høyt utdannede kvinnene som nå er på vei inn i yrkeslivet, kan lett havne langt ned på lønnsstigen. Menn jobber mer overtid, spesialiserer seg raskere og står friere til å klatre opp karrierestigen enn kvinner med omsorgsansvar. Dette er problemer forsker Marit Hoel ved Institutt for samfunnsforskning tar opp når hun i morgen disputerer for den filosofiske doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Hoel er en av landets ledende forskere på likelønn og kjønnsforskjeller på arbeidsmarkedet.
Aftenposten

Owen og Stoltenberg søkjer baroni-fred

Fredsmeklarane Thorvald Stoltenberg og lord Owen tek i sommar fri frå harde fredsforhandlingar på Balkan for å søkja privat fred og ro i Baroniet Rosendal. Det er Thorvald Stoltenberg som har invitert den britiske lorden og meklarkollegaen til Rosendal. I følgje med ektefellene inntek dei baroniet sankthansafta 23. juni, og blir i Kvinnherad til dagen etter. Stoltenberg skal opna dei dansk-norske kulturdagane som Baroniet Rosendal arrangerer i sommar.
Bergens Tidende
Publisert 24. jan. 1996 21:09 - Sist endra 1. sep. 2014 12:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere