Lucy Smiths hus

På UiO har de fleste bygninger navn etter mennesker som har satt spor i vår historie. Administrasjonsbygningen har vært et unntak. Når bygningen nå har skiftet navn, så er dette fordi vi ønsker å hedre Lucy Smith.  

HUSDÅP: Lucy Smith taler under omdøpingen av Administrasjonsbygningen til Lucy Smiths hus.

Tirsdag 21. september fikk Administrasjonsbygningen nytt navn – den skal fra nå av hete Lucy Smiths hus.Lucy Smith har vært en foregangskvinne på mange områder. Ikke bare var hun vår første (og eneste) kvinnelige rektor, hun har også satt betydelige akademiske fotavtrykk særlig gjennom sin innsats i barneretten.

På UiO har de fleste bygninger navn etter mennesker som har satt spor i vår historie. Administrasjonsbygningen har vært et unntak. Når bygningen nå har skiftet navn, så er dette fordi vi ønsker å hedre Lucy Smith.
Gjennom denne navneendringen ønsker vi også å fortelle mer om den kunnskap, kraft og entusiasme vi finner i dette huset.

I denne bygningen er universitetets øverste ledelse, både den faglige og administrative. Dette er det sentrale møtested for Universitetsstyret, for lederne på fakultetene og museene. Her finner vi alle fagavdelingene av administrativ og teknisk karakter som skal understøtte primærvirksomheten – forskning, undervisning, formidling og innovasjon.

Her er dørene åpne for samarbeids- og samtalepartnere i det øvrige samfunn, politikere og ambassadører toger inn og ut. Studentene har og har hatt møteplass her. Bygningen har rommet alt fra demonstrasjoner mot upopulære avgjørelser til doktorgradsdisputaser og mottakelser og fester. Virksomheten i dette bygningen skal være som hånd i hanske med den faglige virksomheten. Vi ønsker å gjøre hverandre gode og gjøre universitetet enda bedre – internasjonalt fremragende.

En slik virksomhet og en slik bygning fortjener et annet navn enn ”administrasjon”. Etter 48 år med dette navnet er det tid for forandring.

Velkommen til Lucy Smiths hus!
 

 

Emneord: Universitetspolitikk, Administrasjon, Jus Av rektor Ole Petter Ottersen og prorektor Inga Bostad og viserektorer Ragnhild Hennum og Doris Jorde
Publisert 22. sep. 2010 15:00 - Sist endret 2. sep. 2014 14:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere