Nyheter - Side 8

Mange folk er samla rundt eit møtebord
Publisert 21. juni 2022 15:58

UiO:Demokrati og UiO:Energi og miljø får pengar til ytterlegare satsing i 2023 slik at kvar av forskingsprosjekta får 20 millionar kvar.  Det er klart etter at Universitetsstyret vedtok forslaget til stipulert budsjett for 2023 i dag. 

Ei kvinne og ein mann står framfor eit lerret med eit bilete
Publisert 15. juni 2022 11:13

Talibans maktovertaking i Afghanistan har ført til ein kraftig reduksjon i talet på både mannlege og kvinnelege journalistar i TV, radio og aviser. Trugsmål, valdelege åtak og ein uviss arbeidssituasjon har skulda saman med hjerneflukta frå landet, er konklusjonen i ein fersk rapport frå forskarar ved OsloMet og UiO.

Portett av ein kvinne
Publisert 10. juni 2022 14:07

Cathrine Thorleifsson fra Senter for ekstremismeforsking ved UiO skal lede den regjeringsoppnevnte ekstremismekommisjonen. Det kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre i dag. 

Et vikingskip i Vikingskipshuset
Publisert 10. juni 2022 13:24

Nytt vikingstidsmuseum kan bli bygget som opprinnelig planlagt i konseptet "Naust" eller bli bygget med et kraftig redusert utomhus- og utstillingsareal. Det mest radikale alternativet vil imidlertid gå helt bort fra vinnerutkastet "Naust". 

Publisert 9. juni 2022 13:00

Vil Det odontologiske fakultetet på UiO vrake det omstridte pasientjournalsystemet Salud og gå for Opus dental eller vil en oppgradert versjon av Salud bli resultatet? 11. juni er fristen for å levere et tilbud.

 – Prosessen har vært lang og tøff, innrømmer dekan Tiril Willumsen.