Besøksadresse
NEMKO-bygningenGaustadalleen 30 D
Dramatisk økning i antallet akademikere som ikke gjennomfører en forskerkarriere, viser tall fra USA.
- EU taper mot Kina, USA og Japan. De som satser mest på forskning har de sterkeste økonomiene, slår presidenten i Europaparlamentet, Antonio Tajani, fast overfor Universitetsavisa.
– Det er viktig å gjera doktorkandidatar klare over at berre eit mindretal av dei vil enda opp i eit professorat i akademia. Men dei vil vera svært nyttige for andre arbeidsgjevarar, seier Katrien Maes i Ligaen for Europas beste forskingsuniversitet.
Jussprofessor Anne Robberstad hadde egentlig bare tenkt å få med seg Langeland-sakens første dag. I stedet er hun blitt sittende i Oslo tingrett hele uka.
UiOs største prosjekt, helsedatasystemet DHIS2, vekker oppsikt. Både Zanzibars helseminister og en av Tanzanias største TV kanaler var til stede på et seminar om DHIS2 som åpnet i går, med deltakere fra 23 land.
– Politisk vilje er det einaste som manglar for å gjera verda berekraftig. Men politisk vilje er ein fornybar ressurs. Det sa USAs tidlegare visepresident Al Gore i talen sin på Nobel Peace Forum i Universitetets aula i dag.
Å sende meldinger med seksualisert innhold til sin leder, sin sykepleier og andre, er en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.
Nils Rune Langeland fekk i fjor haust sparken som professor ved Universitetet i Stavanger. No går han til sak mot Kunnskapsdepartementet for å få kjent oppseiinga ugyldig. Måndag møtte partane kvarandre i Oslo tingrett.
Iselin Nybø lufter forslag om å redusere krav til godkjent utenlandsopphold fra tre til én måned. NTNU støtter tanken, men styreleder Svein Richard Brandtzæg er skeptisk, og får støtte fra Norsk studentorganisasjon.
Challenge-kampanjen til NTNU har vært vellykket, ifølge Norfakta. Samtidig peker de på at det er det jevne kommunikasjonsarbeidet som først og fremst har forbedret NTNUs omdømme.
Khrono-redaktør Tove Lie er strålende fornøyd med å ha tilsatt en debattansvarlig som passer perfekt inn i «Khrono-folden».
–Menneskerettsforsvarar i heile verda lever i dag under stor risiko. Mange av dei blir utan grunn skulda for vera terrorristar eller å driva med kvitvasking av pengar. Det sa Nora Sveaass i går etter å ha fått overrekt UiOs menneskerettspris.
Forskningsrådet gir 870 millioner kroner til 107 prosjekter i Fri prosjektstøtte. 38 av prosjektene tildeles Universitetet i Oslo.
UiO kjem truleg til å byggja ein gjesteforskarbustad på tomta ved Blindern stasjon der Parkseksjonen til Eigedomsavdelinga held til i dag. Men først kan det bli sal av dagens forskarbustader.
Det skal lønna seg å undervisa ved Universitetet i Oslo. Difor vil UiO gi både individuelle lønnstillegg til meritterte undervisarar og kollektive gode til fagmiljø som satsar på god undervisning.
Både fagforeninger og dekanene på UiO var negative til forslaget om krav til kjønnsbalanse i innstillingskomiteer for faglige lederstillinger. Nå er det vedtatt.
UiOs styre har i dag vedtatt å tilsette assisterende departementsråd Arne Benjaminsen som ny universitetsdirektør.
I dag bestemmer universitetsstyret kven som får overta jobben som universitetsdirektør etter Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Kristin Vinje, Arne Benjaminsen og Bjarte Reve er truleg dei tre mest aktuelle kandidatane.
Helt siden studietiden har psykologiprofessor Nora Sveaass kjempet for mennesker som er blitt utsatt for tortur og overgrep. 5. desember får hun Universitetet i Oslos menneskerettighetspris.
Edward Snowden, Sting og flere andre artister og forskere er invitert til Trondheim i juni for å delta på NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge. Edvard Snowden skal delta via video, siden det trolig er vanskelig for ham å få innreisetillatelse til Norge.
De to UiO-forskerne Sunniva Siem (bildet) og Harald Stenmark leder to av de 25 forskningsprosjektene som til sammen får 100 millioner fra Forskningsrådet til samarbeid med åtte land utenfor Europa.
Brasils største konstruksjonsbedrift, Odebrecht, har bestukket myndigheter i latinamerikanske land med 6,6 milliarder kroner. Hvordan det kunne skje, var tema på et seminar arrangert av forskningsnettverket NorLARNet.
– Eg er positiv til Plan S, men eg synest den er litt moderat og eg meiner at dei faktisk kunne ha tatt den endå lenger. Det sa førsteamanuensis Alexander Refsum Jensenius i debatten om Plan S i Realfagsbiblioteket på UiO i går ettermiddag.
I dag fredag 30. oktober er det duka for ny debatt om Plan S på Universitetet i Oslo. Den blir direkte overført frå Realfagsbiblioteket.