Ola Borten Moe aksepterer ikke milliardoverskridelse på vikingtidsmuseet

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe vil ikke finne seg i at nytt vikingtidsmuseum går 1 milliard over budsjett. 

Nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy kan bli 1 milliard dyrere enn den opphavelige budsjettrammen på  2,14 milliardar kroner. Forskings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe ber nå UiO og Statsbygg komme sammen for å finne ut hvordan prosjektet kan kuttes med 1 milliiard og  bygges innenfor rammen. 

Foto: AART Architects

Statsråd Ola Borten Moe ber UiO og Statsbygg holde seg innenfor budsjettet for nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy, melder ntb, i en sak som er gjengitt i Forskerforum. Ola Borten Moe ønsker ingen kostnadssprekk før byggingen kommer i gang. Dermed må prosjektet kuttes med 1 milliard kroner. 

– På bakgrunn av at Statsbygg har varslet at foreliggende planer ikke lar seg realisere innenfor vedtatt kostnadsramme, ber Kunnskapsdepartementet om at prosjektet gjennomgås på ny med sikte på å ta kostnadene vesentlig ned, heter det i et oppdragsbrev fra departementet som ble sendt til Statsbygg og Universitetet i Oslo (UiO) fredag.

Det var 8. februar i år Uniforum kunne melde at byggingen av nytt vikingtidsmuseum kunne sprekke med 1 milliard kroner i forhold til budsjettet. Det var universitetsdirektør Arne Benjaminsen som opplyste det til medlemmene i Universitetsstyret.  Nå må altså UiO og Statsbygg gå gjennom prosjektet på nytt og finne fram til hvordan det skal gjøres. De har frist til 2. juni.

• Les mer om nytt vikingtidsmuseum i Uniforum: 

Vikingtidsmuseet kan bli 1 milliard dyrare enn budsjettert

UiO får 200 millioner i gave til nytt vikingtidsmuseum

Haugesund-selskap skal sikre og flytte vikingskipene

UiO får pengar til nytt vikingtidsmuseum i fødselsdagsgåve

UiO-leiinga ber statsministeren om å sikra pengar til nytt vikingtidsmuseum

 

Emneord: Vikingskipshuset, Vikingskipene Av Martin Toft
Publisert 8. mai 2022 23:04 - Sist endra 8. mai 2022 23:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere