UiO fikk fem av ni norske tildelinger fra Det europeiske forskningsrådet

Den aller første tildelingen fra Det europeiske forskningsrådet i Horisont Europa er klar. Fem av landets ni tildelinger går til Universitetet i Oslo.

Portrett av fire yngre forskere

TILDELT MILLIONER FRA ERC: Fra venstre: Manudeep Bhuller, Lotte Thomsen, Eivind Undheim og Andre Laestadius. Ikke avbildet: Johanne Jacobsen.

Foto: UiO

Tildelingene gikk til yngre forskere som driver med alt fra økonomi og matematiske problemer til forskning på preverbale barn, biovitenskap og immunforsvarets mulige nye mekanismer mot covid-19. 

Disse fikk tildeling:

Eivind Andreas Baste Undheim (Førsteamanuensis ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet), prosjektleder for VenomEvolvability.

Andre Laestadius (Forsker ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet), prosjektleder for REGAL.

Manudeep Bhuller (Førsteamanuensis ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet), koordinator for prosjektet LABFLEX.

Lotte Thomsen (Professor ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet), koordinator for prosjektet COORDINATE.

Johanne Jacobsen (Forsker ved Det medisinske fakultet), koordinator for prosjektet GC T Subsets.       

 

I en pressemelding fra Forskningsrådet går det fram at prosjektene får tildelt mellom 14 og 23 millioner norske kroner hver.

For prorektor Åse Gornitzka på UiO er dette en svært viktig begivenhet. 

– Dette er en gledens dag for forskningen. De mange tildelingene viser at Universitetet i Oslo kan stille sterkt også i Horisont Europa. Det er all grunn til å feire den enorme innsatsen som dedikerte forskere, sterke forskningsmiljøer og støtteapparatet har lagt ned, og jeg vil gratulere alle som deltok i denne første runden av ERC Starting Grants-tildelinger i Horisont Europa, sier prorektor Åse Gornitzka i en sak som er lagt ut på UiOs nettsider. 

ERC Starting Grants tildeles lovende forskere som leverte sin doktorgrad for to til syv år siden. Søkerne må ha vist potensiale for uavhengig forskning og vitenskapelig modenhet.

– Denne tildelingen er viktig for forskningsnasjonen Norge. Forskerne som lykkes på denne prestisjearenaen har prosjekter med svært høy vitenskapelig kvalitet. Jeg er helt sikker på disse forskerne vil være med på å flytte forskningsfronten videre, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

–Universitetet i Oslo har aldri hatt flere søknader til ERC Starting Grant. Totalt 37 søknader ble sendt inn i april 2021. Elleve av disse gikk videre til finalen, og av disse fikk altså fem tildeling mens ett prosjekt står på reserveliste, forteller Gornitzka.

Les hele saken her

 

Emneord: EU, ERC
Publisert 10. jan. 2022 12:30 - Sist endra 10. jan. 2022 12:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere