To doktorgradsstipendiater deler UiOs velferdspris for 2021

Doktorgradsstipendiatene Knut Sande og Henrik Galligani Ræder fra henholdsvis Det juridiske fakultet og Det utdanningsvitenskapelige fakultet er tildelt UiOs velferdspris for 2021. 

To menn står midt på Frederikkeplassen med to premier

GLADE VINNERE:  Knut Sande (t.v.) og Henrik Galligani Ræder viser med glede fram de synlige tegnene på at de deler UiOs Velferdspris for 2021.

Foto: Ola Gamst Sæther
De to vinnerne Knut Sande og Henrik Galligani Ræder fikk utdelt synlige bevis på Velferdsprisen 2021 fra universitetsdirektør Arne Benjaminsen på Frederikkeplassen mandag formiddag.  Knut Sande er stipendiat ved Institutt for privatrett ved Det juridiske fakultet, mens Henrik Galligani Ræder er stipendiat  på Centre for Educational Measurement (CEMO) (Senter for utdanningsmåling) ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. De er de første doktorgradsstipendiatene som får tildelt UiOs velferdsferdspris. 

Sprer glede og motivasjon

I den felles begrunnelsen fra Kultur- og velferdsutvalget ved UiO heter det at de begge to er fra en gruppe ansatte som hittil ikke har mottatt denne prisen. "Begge to strekker seg langt utover sine oppgaver når det gjelder å spre glede og motivasjon til sine kolleger. Begge to bruker av fritiden sin til dette," går det fram av innstillingen fra Kultur og velferdsutvalget ved UiO. 
Hver av de to vinnerne fikk hver sin innstilling fra Kultur- og velferdsutvalget ved UiO, før juryen tok den endelige beslutningen: 
 
Knut Sande fra Det juridiske fakultet, Institutt for privatrett:
"Han er genuint opptatt av å skape og holde ved like et godt sosialt miljø på fakultetet.
Han bruker mye tid og ressurser på å arrangere sosiale samlinger så vel for studenter som for ansatte. Han inviterer inn nyansatte til felles kombinasjon av trening og faglig diskusjon for alle, et flott initiativ til å inkludere nyansatte i det faglige og sosiale miljøet ved instituttet.
Han brenner for fysisk aktivitet. Han arrangerer ukentlige treningsøkter for ansatte. Disse øktene er både sosiale og morsomme."
 
Henrik Galligani Ræder fra Centre for Educational Measurement (CEMO): 
"Hvert år kommer nye medlemmer inn i senteret som har flyttet hit fra utlandet. Ved ankomst har de verken et sosialt nettverk i Norge eller kjenner til de mest basale ting – som for eksempel hvor nærmeste butikk er eller hva man kan gjøre i helgene i dette ukjente landet.
Prisvinneren viser stort engasjement ved å hjelpe alle med å finne seg til rette i Oslo som privatpersoner. En stor del av fritida hans går til å ta vare på de utenlandske ansatte og å få dem til å føle seg velkommen. Livet til alle blir bedre og enklere gjennom dette."
PRISUTDELING I FRILUFT: UiOs velferdspris for 2021 ble delt ut i friluft på Frederikkeplassen til Henrik Galligani Ræder ( i midten) og Knut Sande. Utdeler var universitetsdirektør Arne Benjaminsen (Foto: Ola Gamst Sæther) 

 

Første vinnere som er midlertidig ansatte

Kultur- og velferdsutvalget viser til at så vidt de kan se, har det sjelden eller aldri vært noen midlertidige ansatte som har fått velferdsprisen ved UiO.
"Det er kanskje ikke så rart når de gjerne bare har fire år på å utmerke seg. Dette er likevel en svært stor ansattgruppe på Universitetet og vi vet at det er mange i denne gruppa som gir mange til dels usynlige bidrag til felleskapet." heter det i innstillingen fra Kultur- og velferdsutvalget ved UiO. 
 
I dag ble den ekstraordinære innsatsen til Knut Sande og Henrik Ræder Galligani for å skape glede og motivasjon for kolleger hedret med UiOs velferdspris for 2021. 
Emneord: Velferdsutvalget, UiOs priser Av Martin Toft
Publisert 13. des. 2021 20:23 - Sist endra 13. des. 2021 20:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere