Nye koronaregler gir få endringer for UiO

– Jeg er glad for at universitetet fortsatt kan være åpent, sier UiO-rektor Svein Stølen etter at regjeringen varslet nye koronatiltak i går kveld. 

KRAV OM MUNNBIND: Det blir nå også krav om munnbind i bibliotekene i tillegg til anbefalt avstand på minst en meter. (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

Universitetet er åpent og forskning- og utdanningsvirksomheten skal opprettholdes. Det må legges til rette for mer digital undervisning. Bibliotek og lesesaler er åpne og det er nå påbud om munnbind i bibliotek og på innendørs arrangement. Tiltakene varer fra natt til 15. desember og i fire uker. 

  • Les mer i Uniforum:

Innfører koronakrav om digital undervisning og eksamen for universiteter og høyskoler

– Dette medfører små endringer for UiO. Vi følger allerede i stor grad det som ligger i de nye tiltakene og anbefalingene fra regjeringen, konstaterer rektor Svein Stølen i en egen sak på UiOs nettsider. 

– Det er viktig å holde så åpent som mulig av hensyn til studentene, som så langt det er mulig må beskyttes fra å sitte isolert på trange hybler. Det samme gjelder forskere som må være på laboratorier og annet for å få gjort sitt arbeid, sier Stølen.

Eksamen  

Eksamensperioden er snart over og nesten alle eksamener er digitale. Noen svært få er fysiske og de avholdes fysisk i tråd med smittevernregler i Silurveien, med minst en meters avstand. For utsatt eksamen er Silurveien 2 nå endret til halv kapasitet, med avstandskrav for januar og februar.

Undervisning i vårsemesteret

Regjeringen ber universiteter i større grad tilrettelegge for digital undervisning. Studenter som er avhengige av å gjennomføre forsøk, laboratorieaktiviteter eller ferdighetstrening for å ikke bli forsinket i studiene, bør prioriteres for fysisk undervisning.

– Det er viktig å opprettholde noe fysiske tilbud i mindre grupper for å sikre et godt læringsmiljø og psykososial trivsel, og UiOs fakulteter planlegger undervisning og eksamen i vårsemesteret i tråd med dette, sier Stølen.  

 Det er sentralt med god dialog med studentene og studentene får informasjon fra sine studieprogram om hvordan undervisning blir etter nyttår.

Mottak av nye studenter

UiO tar også imot ca 600 utenlandske studenter i januar. Ordningen med karantenehotell opprettholdes, og UiO tilrettelegger for digitale arrangementer og utendørs arrangementer der det er mulig. Restriksjoner for ulike land oppdateres fortløpende, og oppdatert informasjon ligger her:  

https://www.uio.no/english/studies/international-students/

Hjemmekontor

Av de andre tiltakene regjeringen varslet om i går, er påbudet om å jobbe fra hjemmekontor, så sant en kan det, det som angår tilsatte ved UiO. 

Universitetet er åpent, understrekes det.  Arbeidsgiver skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra dersom dette er praktisk mulig og ikke til hinder for viktig og nødvendig virksomhet på arbeidsplassen. Forskning, utdanning og annen virksomhet skal ivaretas, og det må legges til rette for nødvendige driftsfunksjoner, understreker UiO i saken som er lagt på universitetets nettsider. 

 • Les mer om andre følger av koronatiltakene på UiO

 • Les mer om korona i Uniforum: 

Innfører koronakrav om digital undervisning og eksamen for universiteter og høyskoler

Regjeringen råder universiteter og høgskoler til mer bruk av digital undervisning og eksamen

UiO skjerper koronatiltakene

UiO ber sjuke studentar og tilsette  om å halda seg heime 

Ansatte og studenter er uenige om koronakonsekvenser for undervisningen

Foreslår massetesting av studenter og utvidelse av vårsemesteret

HumSam-biblioteket åpner dørene igjen mandag 12. april

Hurtigtesten for korona får stryk i Danmark

UiO-rektor om gjenopning: – Eg håpar utanlandske forskarar kan prioriterast på 2. trinn

Åpner for økt fysisk undervisning fra slutten av mai

UiO innfører også strengere nasjonale regler

Universitetet i Oslo gjenåpner lesesalene fra mandag

UiO stenger alle bygninger for studenter fra tirsdag 16. mars

Dansk forsker: – Norge vinner tillitskampen

Tre av 1600 symptomfrie på UiO var koronasmitta

Emneord: Koronaviruset, Koronavirus, Universitetspolitikk
Publisert 14. des. 2021 14:10 - Sist endra 14. des. 2021 14:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere