UiOs tidligere forskningsdirektør blir superdirektør på NTNU

– Han har stor gjennomføringskraft, sier rektor Anne Borg om den påtroppende direktøren for organisasjon og infrastruktur ved NTNU, Bjørn Haugstad. 

Portrett av en mann inne på en restaurant

BLIR SUPERDIREKTØR: Tidligere forskningsdirektør ved UiO og tidligere statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad ble i dag tilsatt som direktør for organisasjon og infrastruktur ved NTNU. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Under styremøtet ved NTNU torsdag ble den endelige avgjørelsen tatt: Bjørn Haugstad får stillingen som ny direktør for organisasjon og infrastruktur, melder Universitetsavisa

UA har tidligere skrevet at Haugstad var innstilt til jobben. Da ville han ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst.

Haugstad er i dag ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet.

– Meningsfylt jobb

– Jeg har hatt en form for tilknytning til NTNU siden 1991. Nå får jeg anledning til å være med å videreutvikle NTNU som et ledende europeisk universitet trygt forankret i et bredt samfunnsansvar. En mer meningsfylt jobb enn det kan jeg knapt tenke meg, sier Bjørn Haugstad.

- Jeg ser veldig fram til å få Bjørn Haugstad med på laget. Han har en inngående kjennskap til sektoren, noe som er svært verdifullt i denne stillingen, og en erfaringsbakgrunn som er særdeles relevant. Jeg er overbevist om at han også har den gjennomføringskraften som trengs for å drive de store administrative utviklingsprosessene vi står overfor, sier rektor Anne Borg.

Sentral i strukturreformen

52-åringen er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi fra NTNU i 1998. Han har doktorgrad fra Universitetet i Oxford, med en avhandling om strategirealisering i kunnskapsintensive organisasjoner. Han har blant annet vært forskningsleder for innovasjon og virksomhetsutvikling ved SINTEF Teknologi og samfunn og forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo. Haugstad har i to perioder vært statssekretær i Utdannings- og forskningsdepartementet (nå Kunnskapsdepartementet), og har siden 2018 vært ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet.

Som statssekretær for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var han sentral i den såkalte strukturreformen, som blant annet resulterte i fusjonen mellom NTNU og høgskolene i Trondheim, Gjøvik og Ålesund fra 2016.

Tiltrer i februar 2022

Stillingen som direktør for organisasjon og infrastruktur erstatter dagens stillinger som organisasjonsdirektør og økonomi- og eiendomsdirektør. Det er ventet at den nye direktøren tiltrer i løpet av februar neste år.

Emneord: Arbeidsforhold Av Mari Rian Hanger /Universitetsavisa
Publisert 21. okt. 2021 15:30 - Sist endra 21. okt. 2021 15:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere