Studentene ber Jonas rydde opp

Solberg-regjeringens statsbudsjett øker ikke studentenes kjøpekraft.  Nå må den nye regjeringen rydde opp, krever Norsk studentorganisasjon

– Nå må den nye regjeringen satse på studenter og forplikte seg til en opptrapping av studiestøtten til minst 1,5G, krever leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) Tuva Todnem Lund.  (arkivfoto)

Foto: Ruben Rygh/NMBU

 

Norsk studentorganisasjon (NSO) er skuffet over at Solbergs regjering ikke forsetter sin satsing på studiestøtten i forslaget til statsbudsjett for 2022 som ble lagt fram i dag.  I forslaget økes ikke studentenes kjøpekraft, påpeker organisasjonen i en pressemelding.

Om NSO:

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en interesseorganisasjon for 31 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler med totalt omtrent 248 000 studenter. NSO arbeider for studentenes faglige, sosiale og økonomiske rettigheter.

– NSO forventer at Jonas og Trygve, i samarbeid med SV, hever studiestøtten til minst 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden i løpet av stortingsperioden. Vi må se en reell økning allerede i år for å vise at studentene tas på alvor, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) Tuva Todnem Lund.

NSOs prioriteringer for statsbudsjettet i 2022:

Studiestøtten knyttes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. 

Det skal gis tilskudd til bygging og oppgradering for å nå et mål om 20 prosent dekningsgrad.

Studenter skal inkluderes i dagpengeordningen.

Minst 40 prosent av studielånet skal konverteres til stipend ved oppnådde studiepoeng.

Regjeringen har glemt oss

– Solberg-regjeringen har sagt at de skal satse på kunnskap, men de har glemt de viktigste i høyere utdanning, nemlig oss studenter, konstaterer lederen for NSO. 

Studentorganisasjonen viser til at sju av ti norske studenter arbeider ved siden av studiene og at fire av ti studenter mottar økonomisk støtte fra foresatte.

En SSB-rapport fra 2020 peker på at studentenes prestasjoner i studiet øker dersom studiestøtten øker, blir det også påpekt i pressemeldingen.

 

 

Publisert 12. okt. 2021 12:11 - Sist endra 12. okt. 2021 12:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere