Ola Borten Moe trolig statsråd for forskning og høyere utdanning

Aftenposten har fått bekreftet at Ola Borten Moe blir ny forsknings- og utdanningsminister.

En mann med jakke står og snakker

KAN OVERTA ETTER ASHEIM: Mange trodde han skulle bli forsvarsminister. Nå ligger det an til at Ola Borten Moe overtar statsrådjobben til Henrik Asheim. (Arkivbilde)

Foto: Kristoffer Furberg /Universitetsavisa

Ola Borten Moe er første nestleder i Senterpartiet. Han var tidligere olje- og energiminister i Stoltenbergs andre regjering, skriver Universitetsavisa

Det kom uventet på mange da det onsdag kveld ble bekreftet av Aftenposten at det nettopp er Borten Moe som nå blir statsråd

En som allerede i slutten av september mente at Ola Borten Moe kan bli en bra mann for UH-sektoren, var Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen. I en kommentar i avisa skrev han at det er store presserende oppgaver å gå løs på i utdanningssektoren, og at det kreves en tydelig vilje på dette feltet.

«Og hvor finner vi den? Slik jeg ser det, er SP best skikket til å gå løs på denne oppgaven. Og partiet har sterke politikere som kan få ting gjort«, skrev han.

Deretter foreslo redaktøren Ola Borten Moe som ny forsknings- og høyere utdanningsminister. Eventuelt at Marit Arnstad ble det og Borten Moe kunnskapsminister.

«Det ville kunne gitt et nytt løft til sektoren, med nye utdanningspolitiske grep, som å løfte yrkesfagene og profesjonsutdanningene, ikke minst i distriktene« skrev Bjørgulv Braanen i Klassekampen.

Arbeiderpartitets Tonje Brenna ligger an til å bli ny kunnskapsminister.

Støres regjering presenteres på Slottsplassen i dag, torsdag. Det skjer etter statsråd på -Slottet, etter klokka 12.15.

Emneord: Universitetspolitikk, Forskningspolitikk Av Solveig Mikkelsen /Universitetsavisa
Publisert 14. okt. 2021 10:03 - Sist endra 14. okt. 2021 10:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere