SiO kjøper studenthus i sentrum

SiO kjøper eiendommen St. Olavsgate 23 på vegne av oslostudentene. Eiendommen ligger midt i Oslos innovasjonsdistrikt i sentrum, og er på 4300 kvadratmeter fordelt på fem etasjer, kjeller og loft.

En raud bygning i

STUDENTHUS: SiO kjøper eiendommen St. Olavsgate 23 på vegne av oslostudentene. Eiendommen ligger midt i sentrum, nær flere av byens studiesteder og kulturtilbud.

Foto: CapMan/Fredrik Hansson)

 

Det er den nordiske eiendomsaktøren CapMan som eier St. Olavsgate 23 i dag. SiO overtar bygget 30. august. SiO, Studentsamskipnaden i Oslo, la 290 millioner kroner på bordet for å sikre seg det som både har rommet metodistkirke og rockeklubb, skriver Aftenposten.  Prisen var ikke med tatt med i pressemeldingen som SiO sendte ut 30. juni. 

- Vi har som mål om å åpne det nye studenthuset høsten 2023. Bygget har flott beliggenhet og er strippet innvendig i dag, med alle muligheter åpne. Nå er det opp til studentene å bestemme innholdet, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO i en pressemelding. 

Studentdrevet

Studentene selv er de som skal beslutte innholdet i studenthuset, og det vil være studentdemokratiet, Velferdstinget i Oslo og Akershus, som nå starter prosjektet for å bestemme innholdet.

- Her blir det over 4000 kvadratmeter studentliv og møteplass. Et nytt studenthus har lenge vært et ønske fra studentene, og vi har solid støtte i ryggen i kjøpsbeslutningen, smiler Johannessen.

- Studentene har jobbet i flere år med planer for et mulig studenthus i sentrum, og mye av dette vil være mulig å realisere i St. Olavsgate 23, sier hun.

Nær studiesteder og byliv

St. Olavsgate 23 ligger midt i sentrum nær flere av byens studiesteder og kulturtilbud. Eiendommen vært brukt til ulike formål gjennom årene, blant annet lesesal til studentene.

- Oslostudentene trenger virkelig flere fysiske møteplasser, og dette er en perfekt beliggenhet. Etter halvannet år med pandemi og nedstenging er det ekstra gøy å komme med en så god nyhet til studentene, studiestedene og byen, sier Johannessen. 

(Oppdatert 1.juli 16:12 med prisen for eiendommen med Aftenposten som kilde)

 

Publisert 30. juni 2021 17:35 - Sist endra 1. juli 2021 16:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere