Hun blir ny leder for Det norske instituttet i Roma

Kristin B. Aavitsland tar en pause fra jobben som professor ved MF Vitenskapelige høyskole for å bli ny leder for Det norske instituttet i Roma. 

Portrett av en kvinne

SKAL LEDE ROMA-INSTITUTT: Kristin B. Aavitsland er kunsthistoriker og middelalderforsker, og gjennom sin forskning på middelalderens Roma kjenner hun både byen og instituttet svært godt. Nå blir hun ny leder for Det norske instituttet i Roma. 

Foto: Gunnar Bækkevold

– Jeg søkte denne jobben med stor glede og entusiasme, forteller Kristin B. Aavitsland, ny leder for Det norske instituttet i Roma i en artikkel på nettsidene til Det humanistiske fakultet på UiO. 

– Det norske instituttet er en institusjon som både HF, UiO og Norge må være stolte av. Det gir norsk humaniora en unik mulighet til å delta i og bidra til det store internasjonale forskningsmiljøet som finnes i denne byen. Jeg er glad for at jeg får muligheten til å følge opp og videreutvikle instituttet i de gode spor mine forgjengere Turid Karlsen Seim og Christopher Prescott har lagt. Jeg gleder meg til å motta forskere og studenter fra Norge så snart det blir enklere å reise igjen, sier hun.

Verdifullt å undersøke kildene på stedet

Aavitsland er en erfaren forskningsleder, og har faglige nettverk i Norge, Italia og internasjonalt.

Selv har hun vært tilknyttet instituttet som student, vitenskapelig assistent og doktorgradsstipendiat. De siste årene har Aavitsland reist dit jevnlig med studenter fra MF Vitenskapelige høyskole, hvor hun har vært professor.  

– Det er vesentlig å få aktivitetsnivået ved instituttet opp igjen til der det var før pandemien rammet oss, sier Aavitsland. Vi tilbyr undervisningsstøtte til HF-lærere som ønsker å ta studenter med til Roma, tilrettelegger for forskningsopphold, workshops og konferanser, og deler ut fagstipend til masterstudenter og yngre forskere. Jeg håper på mange søknader fra hele fakultetet!  

– Det Roma kan tilby av historiske monumenter, biblioteker og arkiver bør studeres på stedet.  Digital humaniora kan aldri fullstendig erstatte verdien av å undersøke kildene «på ordentlig», sier hun. 

Les hele artikkelen her.

 

Emneord: Det norske institutt i Roma, Arbeidsforhold
Publisert 20. mai 2021 12:44 - Sist endra 20. mai 2021 12:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere