Curt Rice blir rektor ved NMBU

OsloMet-rektor Curt Rice er tilsatt som ny rektor ved NMBU. Han tiltrer 1. august 2021.

FRA HIOA til OSLOMET: Curt Rice startet som rektor ved OsloMet 1. august 2015, og under hans ledelse har tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus blitt til OsloMet – storbyuniversitetet.

Foto: Ola Sæther

Rektor ved OsloMet, Curt Rice, ble 4. mai ansatt som ny rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Rice tiltrer stillingen 1. august 2021, etter da å ha sittet seks år som rektor ved OsloMet. 

– Det er ikke uten vemod jeg forlater OsloMet. Jeg er veldig glad i universitetet vårt, og stolt av alt vi har fått til sammen. Jeg skulle gjerne ha vært rektor her mye lenger, men mitt åremål går ut om to år, og muligheten ved NMBU kom nå, uttaler Rice i en pressemelding fra OsloMet.

– Jeg er glad for å få jobbe videre som leder i kunnskapssektoren, og det blir spennende å bli kjent med nye fagområder på et universitet som også er i stor utvikling, sier Rice videre.

Nina Waaler skal fungere som rektor

Prorektor Nina Waaler er rektors stedfortreder, og vil dermed fungere i stillingen som rektor fra Rice går av og fram til ny rektor er ansatt av universitetsstyret ved OsloMet. I perioden Waaler fungerer som rektor, vil det konstitueres en fungerende prorektor for utdanning.

I henhold til Universitets- og høgskoleloven skal stillingen som rektor lyses ut når det gjenstår mer enn ett år av perioden. OsloMet sitt universitetsstyre vil derfor på sitt møte i juni få presentert forslag til videre prosess for ansettelse av ny rektor. 

Styreleder Trine Syvertsen fremhever Curt Rice som en spennende, kreativ og energisk leder for OsloMet. 

– Det har vært både hyggelig og lærerikt å samarbeide med Curt. Han har vært avgjørende for å bli universitet, og for utvikle og profilere OsloMet til den institusjonen den er i dag, sier Syvertsen i pressemeldingen.  

Navnebytte

Curt Rice startet som rektor ved OsloMet 1. august 2015, og under hans ledelse har tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus blitt til OsloMet – storbyuniversitetet.

Ifølge pressemeldingen fra OsloMet har det nye universitetet har tatt store steg innenfor både forskning, utdanning, og det å videreutvikle en effektiv og fremoverlent organisasjon. Videre står det at OsloMet har økt sin synlighet betydelig ved å ha tatt en større plass i den offentlige debatten som formidler av kunnskap og premissleverandør for utvikling av samfunnet. 

 

Publisert 5. mai 2021 10:14 - Sist endra 5. mai 2021 10:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere