UiO ga millionlønn til tidligere TV-profil

Universitetet ansatte tidligere TV-profil i en midlertidig stilling – med en årslønn på 992 000 kroner.

MILLIONLØNN. UiO ga millionlønn til midlertidig ansatt TV-profil. – Den ansatte har høy kompetanse innen tv-mediet, programleder/journalist, konseptutvikling for digitale flater, store kompliserte flerkameraproduksjoner, programledelse, utvikling av videoinnhold og podkast/radio, opplæring, sier kommunikasjonsdirektør Berit Kolberg Rossiné. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Etter flere år med underskudd, ga pandemien universitetsledelsen og støtteenhetene ved UiO et overskudd på 19 millioner kroner i fjor, slik Uniforum skrev i mars.

I juni ansatte universitetet Martin Giæver i en midlertidig stilling som gikk til og med utgangen av januar i år. Giæver har blant annet stått bak mye av arbeidet med, og vært vert for, den direktesendte sendingen i forbindelse med studiestarten i fjor høst, samt julesendingen på Matnat-fakultetet.

For arbeidet har UiO gitt Giæver en lønn på 624 899 kroner, tilsvarende en årslønn på 992 000 kroner, bekrefter Personalavdelingen, og stillingen ble etter det Uniforum forstår ikke utlyst. 

– Ønsket høy ekspertise

Kommunikasjonsdirektør Berit Kolberg Rossiné forklarer at den midlertidige ansettelsen var et grep for å sikre utvikling av bedre digitale produksjoner på sikt.

– På grunn av pandemien fikk vi umiddelbart behov for å utvikle digitale produksjoner utover høsten, og sikre programledelse til blant annet velkomstsendingen. Vi skulle også utvikle avdelingen mer på digital produksjon og ønsket å få inn høy ekspertise for å øke avdelingens kompetanse på medarbeider- og ledernivå, skriver hun, og fortsetter:

– Å ansette i stedet for å kjøpe tjenester ville også være med på å identifisere behov for organisering og ressurser på sikt. På bakgrunn av dette valgte vi å ansatte for en kortere periode, svarer hun i en epost til Uniforum.

Fantes ingen rammeavtale

Rossiné forklarer at det på tidspunktet da ansettelsen fant sted, ikke fantes noen rammeavtale, men at en slik har kommet på plass fra nyttår.

– Vi brukte høsten på å få erfaringer og kompetanse om hvordan vi skulle videreutvikle digital innholdsproduksjon og hvilken kompetanse og kapasitet vi trenger internt framover og hva vi må kjøpe av tjenester, forklarer hun.

Rossiné forteller at Giæver, i tillegg til de to sendingene ved semesterstart og juleavslutningen, blant annet har laget en rekke videoer og annet digitalt innhold for UiOs studentmasse i ulike kanaler. Han har også jobbet med live-sendingene av universitetets podkast «Universitetsplassen». 

– Han jobbet også i samarbeid med oss om å utvikle digitale formater og hva det vil kreve framover av ressurser og kompetanse, sier kommunikasjonsdirektøren.


Les også: 17 direktører med millionlønn i sentraladministrasjonen på UiO


En årslønn på 992 000 er langt over snittlønnen for kommunikasjonsrådgivere, som ligger på 605 000 kroner ifølge Kommunikasjonsforeningens undersøkelse. Det er også mer enn hundre tusen kroner over snittlønnen for professorer her til lands, som ligger på 875 000 kroner.

– Hva er det som ligger til grunn for det høye lønnsnivået?

– Den ansatte har høy kompetanse innen tv-mediet, programleder/journalist, konseptutvikling for digitale flater, store kompliserte flerkameraproduksjoner, programledelse, utvikling av videoinnhold og podkast/radio, opplæring. I tillegg hadde han eget produksjonsutstyr han benyttet. Dette er kompetanse som koster, svarer Rossiné.

– Hvorfor var denne ansettelsen nødvendig? 

– Antallet digitale produksjoner – både direktesendinger, utvikling av video og podkast til flere kanaler økte mye utover høsten. Flere av de som jobber på UiO med dette var involvert og jobber videre med dette i år – som for eksempel de som har jobbet for Kunnskapskanalen.

– Det er klart behov for mer kompetanse og økt kapasitet på dette området framover, legger hun til.

–Vil arbeidet og kostnadene i forbindelse med stillingen bli evaluert?

– Den raske overgangen til digitale produksjoner og mer innholdsutvikling digitalt var på grunn av korona spesiell for i fjor. For å sikre intern kompetanseheving på området ansatte vi for en kort periode. Erfaringene og kompetansen vi fikk fra denne ansettelsen tar vi med oss i videre arbeid og da er det å holde budsjettet viktig framover.

Uniforum har vært i kontakt  med Martin Giæver, som beskriver jobben for UiO som spennende. 

– Jeg ble tilbudt en jobb i kommunikasjonsavdelingen ved UiO og har jobbet med videoproduksjon og digitale sendinger. Dette har vært et spennende arbeid som varte i en kort periode. Det var gøy å bli kjent med flinke studenter og ansatte og håper alle får en strålende sommer og supergode karakterer på eksamen, skriver Martin Giæver i en epost til Uniforum.  

(Oppdatert klokka 12:44 med spesifisering av utbetalt lønn til Martin Giæver og med kommentar fra Martin Giæver.

Emneord: Lønn, kommunikasjon, ansettelser Av Knut Anders Finnset og Martin Toft
Publisert 23. apr. 2021 11:41 - Sist endra 23. apr. 2021 12:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere