UiO innfører også strengere nasjonale regler

Fra midnatt gjelder den nasjonale koronaregelen om at det anbefales at alle må holde to meters avstand til hverandre. Den gjelder selvsagt også på UiO, presiserer universitetsdirektør Arne Benjaminsen i en melding til alle lederne på universitetet.

En lesesal på HumSam-biblioteket på Blindern

TO  METERS AVSTAND:  Fra midnatt innføres de nye strengere nasjonale reglene. Dermed må avstanden mellom personer på lesesalene være på to meter, og ikke lenger på en meter som var situasjonen da dette bildet ble tatt i februar.  (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

Det blir også sterkt understreket at i de tilfeller der anbefalingen om å holde to meters avstand ikke kan overholdes, må ansatte og studenter bruke munnbind. 

Regjeringen og helsemyndighetene har også innført et nasjonalt pålegg om digital undervisning fra 25. mars- til og med 12. april. Dette koronatiltaket er allerede innført på UiO. 

 – Det kan fremdeles legges til rette for lesesalsplasser, bibliotektilbud og man kan ha praksisundervisning, lab-virksomhet og ferdighetstrening i henhold til smittevernbestemmelsene om to meters avstand, munnbind anbefales der det ikke er mulig, påpeker universitetsdirektør Arne Benjaminsen i meldingen han sendte ut i ettermiddag. 


Lesesalsplasser skal ha to meters avstand

UiO har åpnet lesesalsplasser ved Eilert Sundt, Sophus Bugge, Vilhelm Bjerknes og Domus Juridica. Disse er målt opp med to meters avstand og bookingsystemene oppdateres, går det fram av meldingen. 

Fakultetene bes også om å ivareta anbefalingen om avstand på to meter eller anbefale bruk av munnbind dersom dette ikke er mulig i fakultetsarealene, i praksis- og ferdighetsundervisning, på laboratorier og på masterlesesalsplasser.

Det blir vist til at fakultetene  selv er ansvarlige for å måle opp og melde inn nye plasser på masterlesesalsplassene. Endringer kan meldes fortløpende til  tp-hjelp@admin.uio.no. 
LOS håndterer Eilert Sundt, Sophus Bugge og Vilhelm Bjerknes.

Åpningstider i påskeuken

I informasjonen fra universitetsdirektør Arne Benjaminsen går det fram at lesesalene Eilert Sundt, Vilhelm Bjerknes, Sophus Bugge og Domus Juridica er åpne mandag 29. mars til og med onsdag 31. mars. Eilert Sundt er åpent skjærtorsdag 10:00-22:00 og Sophus Bugge 2. påskedag kl. 10:00-22:00.

Masterstudenter som har tilgang til bygg med kort og kode vil ha det gjennom hele påsken.
Domus Juridica holder åpent for dem som har tilgang skjærtorsdag kl.10:00-22:00 og 2. påskedag kl.10:00-22:00. Åpningstider for bygningene blir oppdatert her 

Teststasjonene


Teststasjonene i Frederikkebygningen og Professorboligen er åpne til og med 31. mars og jobber med et tilbud dersom lesesaler holdes åpne skjærtorsdag og 2.påskedag. Se åpningstider her

Tilrettelegging

Flere fakulteter mottar henvendelser fra studenter med vedtak om tilrettelagt leseplass, som ber om tilgang til campus. Fakultetene bes gi disse studentene tilgang til sine leseplasser, står det i skrivet fra universitetsdirektør Arne Benjaminsen.  Han trekker også fram at regelen i Oslo om at alle de ansatte så langt det lar seg gjøre må ha hjemmekontor, fortsatt gjelder. 

 

 

Emneord: Koronavirus, Koronaviruset, Studentforhold, Arbeidsforhold Av Martin Toft
Publisert 24. mars 2021 17:30 - Sist endra 24. mars 2021 17:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere