Ingen streik i staten

Seks timer på overtid klarte riksmekleren å få til enighet mellom partene i lønnsoppgjøret i staten.

INGEN STREIK! Kommunal- og moerniseringsminister Nikolai Astrup er fprnøyd med at det ikke ble streik i lønnnsoppgjøret i staten. (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

Klokken 6.33 i dag ble Unio, YS Stat og LO Stat enige om en lønnsavtale med staten, melderer Riksmekleren. Akademikerne har også gått med på en avtale. Forhandlingslederen til Unio er ikke helt fornøyd.

– Resultatet av meklingen er ikke noe vi jubler over, men det er et akseptabelt resultat for våre medlemmer i et veldig spesielt tariffoppgjør, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio i en pressemelding.

Ifølge LO Stat vil avtalen gi et generelt tillegg til alle på mellom 1321 kroner lavest på lønnstabellen og 5753 på topp.Totalramma er i tråd med frontfaget og tilleggene gis fra 1.10.2020.


- Vi kommer ut med et resultat der vi får ut et generelt tillegg til alle, men hvor fordelingsprofilen er skuffende. Det må vi bare konstatere. Jeg er skuffet over at staten ikke tar mer ansvar for sine lavest lønte og for likelønn, sier Egil André Aas, leder i LO Stat i en kommentar på organisasjonens nettside.

 

- Jeg er glad for at vi har oppnådd enighet med alle de fire hovedsammenslutningene i lønnsoppgjøret i staten. Vi har dermed unngått en streik, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

(Oppdatert klokken 08:35)

Emneord: Lønn/lønnsforhandlinger Av Martin Toft
Publisert 15. okt. 2020 07:30 - Sist endra 15. okt. 2020 13:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere