30 prosjekter får støtte til koronaforskning

Forskningsrådet utlyste 130 millioner kroner til forskning på koronavirusutbruddet.  11 av 30 innvilgede prosjekter er fra UiO, et av dem er ledet av  biologiprofessor Nils Chr. Stenseth.

Rikshospitalet med advarsel mot koronaviruset utenfor

KORONAFORSKNING: Nå har 30 forskningsmiljø i Norge fått 130 millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske på koronaviruset. (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

78 fagmiljøer leverte søknad til Forskningsrådet, og 30 prosjekter får finansiering, skriver Universitetsavisa

19 prosjekter er tilknyttet universitetene, tre fra helseforetakene og sju fra forskningsinstituttene, ifølge en pressemelding fra Forskningsrådet.

Se listen over hvem som får støtte her.

– Vi har de siste to månedene opplevd en enorm mobilisering fra norske og internasjonale forskningsmiljøer. Det er satt i gang mye forskning på koronavirusutbruddet, men det er lenge igjen før pandemien er et tilbakelagt kapitel. Jo mer kunnskap vi får, jo raskere, tryggere og smidigere kommer vi oss gjennom dette, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.

• Les i Uniforum:  

Pestforskaren Nils Chr. Stenseth får 5 millionar til å forska på koronaviruset

Alle søknadene har blitt vurdert av internasjonale fageksperter.

– Forskning er nøkkelen til å møte mange av de store samfunnsutfordringene vi står overfor. Norge har svært mange gode fagmiljøer som nå kan sette alle kluter inn for å forstå og finne løsninger på koronakrisens mange aspekter, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

NTNU står ikke som prosjekteier på noen av prosjektene. Men St. Olavs hospital er prosjekteier på prosjektet Corona-undersøkelsen i Trøndelag: Risk stratification of severe COVID-19 infection in children and adults (CUT COVID-19), og får fem millioner kroner til dette prosjektet.

Universitetet i Oslo har fått støtte til 11 prosjekter.

Emneord: Koronavirus, Forskning, Forskningspolitikk Av Mari Rian Hanger /Universitetsavisa
Publisert 7. mai 2020 09:28 - Sist endra 7. mai 2020 09:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere