Nå kan alle høre på digital konsert eller gå på digitale utstillinger på UiO

Torsdag kveld er det mulig for alle både å høre på en digital konsertgave med Kristian Kristensen og delta på en digital boklansering i regi av Klimahuset. Alle kan når som helst også få et grundig innblikk i vikingskipene.

FÅ VIKINGSKIPENE HJEM: Osebergskipet (bildet), Gokstadskipet og Tuneskipet kan nå ses digitalt i 3D hjemme på mobil eller datamaskin. Men det finnes også andre digitale kulturtilbud på UiO. 

Foto: pressebilde KHM

Det er Universitetet i Oslo som står bak den digitale konsertgaven. Den går til alle dem som vanligvis har sin faste studieplass på Norges eldste universitet.

– Studentene våre står i en krevende situasjon nå, og vi ønsker å sende dem inn i påsken med en oppmuntring. Denne konserten er til studentene fra oss ved UiO, som en takk for innsatsen de legger ned i en vanskelig tid, sier rektor Svein Stølen i en omtale på universitetets nettsider. Konserten begynner torsdag klokken 20.00 og spilles inn uten publikum på Sentralen i Oslo og sendes på UiOs Facebook-side.

Kristian Kristensen kommer fra Harstad, er Spellemann-nominert, The Voice- semifinalist og vinner av Urørt og Musikkforleggerprisen. Ifølge vaskeseddelen nytes konserten best fra balkongen, sofakroken, kjøkkenbordet eller godstolen. Følg arrangementet på Facebook for oppdateringer og smakebiter i forkant, står det i invitasjonen til studentene.

Digital boklansering

En time tidligere, klokken 19.00 vil det være mulig å få med seg strømmingen av lanseringen av boka: “Da menneskene regjerte kloden”. Boken handler om hvordan menneskelige aktivitet presser den naturlige verdenen til randen av kollaps. I følgeteksten pekes det på global oppvarming, forsuring av verdenshavene og utryddelsen av verdens arter. Jussen vi bygget opp for å redde naturen har ikke levd opp til sine ambisjoner, står det i en tekst som er lagt ut på nettsidene til Klimahuset ved Naturhistorisk museum. Boka er skrevet av fire jurister og to biologer og gis ut av Fagbokforlaget. Blant biologene er Norith Eckbo som er stipendiat ved Institutt for biovitenskap på UiO.

Kulturhistorisk museum viser digitale utstillinger

Og for dem som ikke er opptatt av at ting skal skje i sanntid, men gjerne vil bestemme selv når de skal ha en digital opplevelse, kan det siste tilbudet til Kulturhistorisk museum være et godt alternativ. De har nå laget en 3D-film av vikingskipene på Bygdøy. Det vil si at du kan granske detaljert hvert enkelt vikingskip, meldte NRK i går. Det er overingeniør Bjarte Einar Aarseth som har filmet skipene innvendig og utvendig, forut og akterut. Det arbeidet har han brukt de tre siste månedene på. Her kan du se Osebergskipet,  Gokstadskipet og Tuneskipet.

Men også utstillingene VÍKINGRNorsk middelalderForvandlingKollaps og Amerika på Historisk museum, kan nå nytes digitalt fra en mobiltelefon eller datamaskin.

Og på Naturhistorisk museum er det også mulig å gå på nettet for å se smakebiter fra utstillingene,

Dette viser at det også midt under koronakrisen er mulig å dra på en digital kulturreise på Universitetet i Oslo.

Emneord: Vikingskipshuset, Kulturhistorisk museum, Naturhistorisk museum Av Martin Toft
Publisert 1. apr. 2020 16:29 - Sist endra 1. apr. 2020 16:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere