Studentleder berømmer samarbeidet med UiO-ledelsen under koronakrisen

– Vi blir involvert i prosessene og blir løpende spurt til råds i saker som angår studentene. Det sier leder for Studentparlamentet, Christen Andreas Orvin Wroldsen

IMPONERT: – Jeg er imponert over hvor raskt universitet ligger an til å omstille seg til digital undervisning, sier Christen Andreas Orvin Wroldsen, som er leder for Studentparlamentet på Universitetet i Oslo.

Foto: Ola Sæther
Sist torsdag gav Universitetet i Oslo både ansatte og studenter beskjed om at alle bygningene ville stenges fra og med klokken 18.00.  Mens de ansatte måtte sitte hjemme og jobbe for universitetet, måtte studentene sitte på hybelen eller i kollektivet og få tilbud om digital undervisning. 

– Imponert

For lederen for Studentparlamentet, Christen Andreas Orvin Wroldsen har det ført til en enda mer hektisk hverdag. Men har er fornøyd med hvordan Universitetet i Oslo over natten har klart å omstille en institusjon med 7000 ansatte og 28 000 studenter. 
 
– Jeg er imponert over hvor raskt universitet ligger an til å omstille seg til digital undervisning. Dette er en enorm utfordring, men her viser hele organisasjonen skikkelig dugnadsånd og velvilje. Folk jobber beinhardt for å få til dette, sier han til Uniforum. 

– Jeg vet at UO vil strekke seg langt

Wroldsen har også fulgt nøye med på hvordan UiO-studenter utenlands har fått nødvendige opplysninger. 

Det skal nå ha gått ut informasjon til alle utvekslingsstudenter fra UiO. Jeg har stor forståelse for at mange fremdeles har spørsmål, men jeg vet at UiO er innstilt på å strekke seg langt for å tilrettelegge for dem som muligens ikke får fullført semesteret sitt utenlands.

Christen Andreas Orvin Wroldsen  mener også samarbeidet med UiO-ledelsen må få karakteren bestått. 

– Det går veldig bra. Vi blir involvert i prosessene og blir løpende spurt til råds i saker som angår studentene. Jeg opplever at vi jobber mot samme mål, nemlig å få både studenter og ansatte gjennom denne situasjonen på best mulig måte og med så få ulemper som mulig.

På sin plass å lempe på reglene

– Og hva synes du om at helsestudenter nå blir bedt om å jobba ekstra på sykehusene og at Lånekassen fjerner regelen om maksimalinntekt?
 
– Dette er en krisesituasjon og da må alle som kan bidra. Det er svært viktig at vi ivaretar alle studentene som jobber ekstra i tiden fremover, men jeg har ikke hørt annet enn at de som kan ønsker å hjelpe til. Når disse studentene bidrar på forespørsel i en ekstraordinær situasjon, tenker jeg det er helt på sin plass at Lånekassen lemper på reglene. Det skulle jo egentlig bare mangle, utbryter han. 

Bekymrede studenter

Studentparlamentet har registrert at det er et stort informasjonsbehov blant studentene. 

– Mange er bekymret for hvordan situasjonen vil gå utover både studier og privatliv. Et stort antall studenter mister jo også en viktig inntekt nå som mye holder stengt. Det kan være dramatisk for den det gjelder, forteller han.

Og Wroldsen får også meldinger fra studenter som lurer på hva som skjer med vårens vakreste eventyr, altså eksamen,

– Flere bekymrer seg også for om de får ta eksamen og så videre. I samarbeid med ledelsen prøver vi å få ut informasjon så godt vi kan, men det er jo ikke alle spørsmål vi har klare svar på enda. De fleste er heldigvis tålmodige og forstår at ting tar litt tid, sier studentleder Christen Andreas Orvin Wroldsen. 

Les mer på UiOs informasjonssider om koronaviruset

Emneord: Koronavirus, Studentforhold
Publisert 17. mars 2020 02:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere