Kulturhistorisk museum vurderer å stenge dørene for publikum

Kulturhistorisk museum iverksetter tiltak for å begrense koronaviruset.

– Vi vurderer å stenge Vikingskipshuset og Historisk museum for en periode, opplyser assisterende museumsdirektør Karl Kallhovd.

VURDERER Å STENGE: Historisk museum gjennomfører tiltak for å hindre koronasmitte Foto: Grethe Tidemann

Kulturhistorisk museum har i dag besluttet å avlyse alle arrangementer de nærmeste ukene.

Assisterende museumsdirektør Karl Kallhovd forteller at ytterligere tiltak vil bli diskutert på et beredskapsmøte i ettermiddag.

– Vi foretar en fortløpende vurdering, understreker han og trekker fram både adgangsbegrensning og stengning av Vikingskipshuset og Historisk museum som mulige alternativer.

Åpningen av utstillingen «Følelser i antikken og det gamle Egypt» denne uken er blant arrangementene som er avlyst. Hvorvidt publikum vil kunne se utstillingen i museets ordinære åpningstid, er foreløpig uvisst. Ideen om at dette skal være en utstilling hvor publikum får lov til å berøre noen av de tusen år gamle gjenstandene, er uansett skrinlagt på grunn av risiko for smitte.

IKKE TA PÅ TÆRNE: Noen av gjenstandene på utstillingen «Følelser i antikken og det gamle Egypt» er plassert ytterst på bordet.  Tanken var å invitere publikum til å berøre gjenstandene.

–  Det må vi nå dessverre fraråde på grunn av koronaviruset, opplyser formidlingsansvarlig for utstillingen Martin Hager-Saltnes Foto: Grethe Tidemann

 

 

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 11. mars 2020 16:09 - Sist endra 11. mars 2020 16:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere