Håkon Glørstad får fire nye år som direktør for Kulturhistorisk museum

Universitetsstyret vedtok i dag å tilby arkeologiprofessor Håkon Glørstad et nytt åremål som direktør for Kulturhistorisk museum.

LANG FARTSTID PÅ UIO:  Glørstad er dr.philos. fra UiO, med avhandlingen Neolittisk renessanse, hypoarkeologiske tekster om neolitikum i Sør-Norge. Han har vært ansatt på KHM siden 1998 og vært direktør siden 2014.

Foto: Ola Gamst Sæther

Universitetsstyret besluttet i dag å tilby Håkon Glørstad (49) fire nye år som direktør for Kulturhistorisk museum (KHM).

Kulturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo og består av Vikingskipshuset på Bygdøy og Historisk museum på Tullinløkka.

Glørstad er professor i arkeologi og har vært direktør ved museet siden 2014.

Kulturhistorisk museum tilsetter ny direktør

* Kulturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo og består av Vikingskipshuset på Bygdøy og Historisk museum på Tullinløkka. KHM er et forskningsmuseum og har Norges største samling av etnografiske og historiske gjenstander, fra steinalderen og frem til nyere tid. Les mer på museets nettsider
* Åremålsstillingen som direktør var lyst ut med frist 8. november. Fem personer søkte stillingen: Arkeolog Filippo Olari, KHM-direktør Håkon Glørstad, professor Ellen Marie Sæthre-McGuirk, forfatter og tidligere historieprofessor Nils Rune Langeland og professor i historie Kjetil Jakobsen.
* Nytt kvalifikasjonskrav til stillingen har mer eller mindre utelukket utenlandske søkere.
* Museumsstyret er innstillingsorgan for stillingen mens tilsettingen foretas av Universitetsstyret.

Les hele utlysningsteksten

Fornøyd universitetsdirektør

Direktørens hovedansvar er ifølge utlysningsteksten «strategisk og faglig ledelse av en unik forskningsinstitusjon i en tid hvor nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy skal realiseres, hvor utstillingene i Historisk museum skal fornyes og museets rolle i utviklingen av Campus sentrum og kunnskapshovedstaden skal meisles ut.»

Fem personer søkte åremålsstillingen. Fire menn og en kvinne. Universitetsdirektør Arne Benjaminsen er svært fornøyd med at valget falt på Glørstad: 

– Jeg er veldig glad for at Glørstad også skal være direktør fremover. Vi har en svært spennende utvikling foran oss med bygging av nytt Vikingskipskipsmuseum, sier Benjaminsen i en pressemelding fra UiO.

Glad for å fortsette

Glørstad har ifølge pressemeldingen allerede takket ja til tilbudet om å fortsette:

– Jeg er glad for å fortsette det gode samarbeidet med universitetsledelsen om å utvikle museet. Museet har de siste årene hatt en meget positiv utvikling og for meg er det fint å kunne følge opp dette arbeidet i årene som kommer. Ikke minst krever det store prosjektet med nytt vikingtidsmuseum kontinuerlig og stabil oppfølging, sier Glørstad i pressemeldingen fra UiO.

 

 

Av Helene Lindqvist
Publisert 3. des. 2019 15:07 - Sist endra 3. des. 2019 15:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere