Natalia Zubillaga trekker seg som lederkandidat for LO i Oslo

NTL-leder ved UiO Natalia Zubillaga trekker seg som lederkandidat for LO i Oslo.  Nå støtter hun kandidaturet til Ingunn Gjerstad.

TREKKER SEG: Natalia Zubillaga trekker seg som lederkandidat for LO i Oslo. Nå gir hun sin støtte til Ingunn Gjerstad, som er lansert som lederkandidat av Handel og Kontor i Oslo og Akershus.

Foto: Ola Sæther

– Det er ingen dramatikk rundt at jeg trekker mitt kandidatur, men jeg skal heller ikke legge skjul på at det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, sier Zubillaga til Fri Fagbevegelse i dag. 

Det er Handel og kontors lokallag i Oslo som har lansert sin nestleder Ingunn Gjerstad som kandidat til ledervervet for LO i Oslo. Hun ble foreslått i januar, og siden da har det vært tre kandidater til vervet. 

Skryter av Ingunn Gjerstad

Lasse Kristiansen fra Fagforbundet og Natalia Zubillaga fra NTL ble begge lansert  i november før altså LO Oslos sekretær Ingunn Gjerstads navn kom på banen i januar. Nå kaster altså Natalia Zubillaga inn håndkledet og gir sin støtte til Ingunn Gjerstad.

– Ingunn har veldig mye erfaring og kompetanse på sakene som LO i Oslo jobber med, og hun setter fagbevegelsen først, sier Zubillaga, som forteller at hun fortsetter som nestleder i LO i Oslo, skriver Fri Fagbevegelse. Den som blir valgt, vil etterfølge Roy Kristiansen som går av leder for LO i Oslo i mars.

Kan bli formelt valgt til NTL-leder ved UiO

Den 10. april skal NTL UiO ha årsmøte. Da skal det avgjøres om fungerende NTL-leder Natalia Zubillaga også kan overta vervet på permanent basis etter Ellen Dalen, som nå har startet i heltidsvervet som andre nestleder i NTLs hovedorganisasjon.

 • Les også: Natalia Zubillaga kan bli leiar for LO i Oslo

Emneord: Arbeidsforhold
Publisert 26. feb. 2019 18:11 - Sist endra 26. feb. 2019 18:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere