UiO-forskere får fem millioner til gründerforskning

UiO-forskerne Karen Helene Ulltveit-Moe og Andreas Moxnes får fem millioner kroner fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen for å forske på gründere.

GRÜNDERFORSKNING: UiO-professorene Karen Helene Ulltveit-Moe  Andreas Moxnes fra Økonomisk institutt skal drive forskning på gründere.

Foto: Ola Sæther

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil vite mer om gründere, og gir derfor fem millioner kroner til forskning om gründerpolitikk, vekst og innovasjon, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

80 prosent av de største norske bedriftene er mer enn 100 år gamle. Nå ønsker næringsminister Torbjørn Røe Isaksen å se nærmere på om dette er et resultat av at nye gründerbedrifter har blitt hindret fra å etablere seg og å vokse frem, eller om det er andre sammenhenger som ligger bak.

– Vi trenger mer kunnskap om innovasjon, entreprenørskap og verdiskaping for å kunne utvikle treffsikker gründerpolitikk. For å sikre et bærekraftig velferdssamfunn, er vi  avhengig av det skapes nye, lønnsomme arbeidsplasser. Gründerbedriftene er avgjørende for dette, sier Røe Isaksen.

En gruppe forskere ved Økonomisk institutt ved Universitet i Oslo, ledet av professorene Karen Helene Ulltveit-Moe og Andreas Moxnes, skal bruke to år på arbeidet.

– Vår målsetting er å levere forskning som, avhengig av våre resultater, kan bidra til et virkemiddelapparat som i større grad evner å bidra til å effektivisere ressursallokeringen i samfunnet og økonomiens virkemåte. Hva er det som teller for suksess over tid; kompetanse, kapital eller nettverk?, spør professor Karen Helene Ulltveit-Moe.

Arbeidet er en del av oppfølgingen av regjeringens gründerplan, og tildelingen av oppdraget til Universitetet i Oslo kom på plass etter en offentlig utlysning der flere sterke miljøer deltok i konkurransen. Rammen for kontrakten er på fem millioner kroner, og arbeidet skal strekke seg over flere år.

Emneord: Innovasjon, Økonomisk institutt, Forskning
Publisert 26. nov. 2018 12:45 - Sist endra 26. nov. 2018 12:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere