UiOs årsfest er i gang!

FNs bærekraftsmål er tema for UiOs årsfest og 207. bursdag. Men første post på programmet var marsipankake til ansatte og studenter på Frederikkeplassen.

Foto: Ola Sæther

- Det er gøy med kake, spesielt når den er gratis, sier Sarah Margrethe Askevold (20).
Tradisjonen tro så ble det servert marsipankake på Frederikkeplassen i dag, noe hundrevis av studenter og ansatte benyttet seg av.

Askevold tar bachelor i fransk, og ble litt betuttet da hun skjønte hun hadde gått glipp av marsipankaka da hun var førsteårsstudent i fjor. I år lot hun ikke anledningen gå fra seg.

Professor Harald Stenmark er vinner av UIOs forskningspris. Både vinnerne av formidlingsprisen, innovasjonsprisen og utdanningsprisen holdt prøveforelesning som del av arrangementet.  

Askevold stakk også en rask tur innom prøveforelesningene til vinnerne av formidlingsprisen, forskningsprisen, innovasjonsprisen og utdanningsprisen som Uniforum tidligere har skrevet om.

- UIO har mye å feire, jeg trives godt her. Men jeg skulle ønske at SiO-monopolet ble opphevet, sier Askevold som tar 40 vekttall dette semesteret. Debatten rundt studentsamskipnadenes (SiO) kantinemonopol har rast det siste året, og flertallet av UiOs studenter ønsker å oppheve monopolet.
 

Prorektor Gro Bjørnerud Mo og rektor Svein Stølen slapp å stille seg i den lange køen for å få kake. Stølen sa han gledet seg stort til dagen.

 

 

Av Lisbet Jære
Publisert 3. sep. 2018 14:20 - Sist endra 3. sep. 2018 14:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere