OUS tar tak i trakassering og maktmisbruk

Halvparten av de ansatte ved Oslo Universitetssykehus tør ikke varsle om uverdige forhold. Trakassering, maktmisbruk og varsling er tema for årets arbeidsmiljøuke.

Professor ved NTNU Endre Sjøvold mener en må stole på magefølelsen og ta tak i maktmisbruk og hersketeknikker så fort som mulig. 

Foto: Ola Sæther

Hvordan oppdage og forsvare seg mot maktmisbruk, og hvordan skal en gå fram og varsle om uverdige forhold på arbeidsplassen? Disse spørsmålene ble tatt opp under arbeidsmiljøuka på Oslo Universitetssykehus (OUS).

- Hersketeknikker kan være vanskelige å avsløre nettopp fordi de er så subtile. De virkelige farlige maktutøverne er for sosialt kompetente til at de kan settes i bås. Men dersom magefølelsen sier at noe er galt, så ta uroen på alvor, sa professor ved NTNU Endre Sjøvold i et foredrag der han snakket om hva makt er, og mekanismer for maktmisbruk.

Det er fjerde året på rad at OUS arrangerer arbeidsmiljøuka. OUS har ikke feid sine egne utfordringer under teppet, og en undersøkelse om fryktkultur og aktualiteten i #metoo-kampanjen er bakgrunnen for valg av årets tema.  

Mye avhengighet i akademia

– Hva karakteriserer maktmisbruk i akademia?

– Det er mye posisjonering i akademia. Det er også mange midlertidige ansettelser som gjør det mer sårbart og vanskeligere å varsle om maktmisbruk. I tillegg er mange forhold basert på avhengighet, som stipendiatens avhengighet av veileder, sier Sjøvold.

Sjøvold, som har nylig utgitt ei bok om makt og maktbruk i arbeidslivet, snakket om ulike former for makt. Konspirasjonsmakt som bygger på ryktespredning og desinformasjon er kroneksempelet på maktmisbruk.

Han har lang erfaring med omstilling og ledelsesutvikling, men har aldri sluttet å forundre seg over hvordan noen lykkes med å bruke primitive former for maktmisbruk og skape en fryktkultur.

En av fire har opplevd seksuell trakassering

– Undersøkelsen om fryktkultur ved OUS der det kom fram at halvparten av de ansatte ikke tør å si fra når de opplever forhold som det burde blitt sagt fra om, gjør årets tema svært aktuelt, sier hovedverneombud ved OUS, Per Oddvar Synnes.

Annikken Riise Elnes, leder i Yngre legers forening (Ylf), holdt innlegg om en spørreundersøkelse de har gjennomført som viser at mer enn én av fire har opplevd seksuell trakassering på arbeidsplassen. Kun 15 prosent hadde meldt fra om forholdene. Svært mange av de som ble varslet ble ikke tatt alvorlig, og kunne ble avvist med kommentarer som: «Dette må du tåle når du skal jobbe på et sykehus»

– 70 prosent av våre medlemmer går i midlertidige stillinger, og blant de som hadde opplevd seksuell trakassering var det en overvekt av leger i starten av karrieren.

Bedre rutiner for varsling

Elnes snakket om hvordan rutinene er for å varsle slike forhold. Synnes har merket mye større åpenhet  etter i #metoo-kampanjen. Det er viktig å kommunisere tydelighet og trygghet slik at de som utsettes for trakassering tør å si fra.

– Seksuell trakassering har kunne pågå fordi det har fått alt for lite konsekvenser. Det er et gammelt kulturelt uvesen som har fått overleve fra gamle dager, men denne dinosauren hører ikke hjemme i 2018, sier Synnes.

Ta uro på alvor

Sjøvold skiller mellom positiv og negativ makt. Makt er nødvendig for å få ting gjort,  er en viktig del av organisasjonen av samfunnet og som leder må en også kunne utøve makt. Men misbruk av makt kan ødelegge selv den mest velfungerende organisasjon og det sterkeste menneske.  

Maktmisbruk er gjerne utilslørt. Hans tips til de som tror de blir utsatt for manipulasjon og maktmisbruk er å så fort som mulig forsøke å undersøke hva som egentlig skjer. Det kan gjøres ved å observere hvordan kollegaene reagerer, forsøke å identifisere maktutøverens atferd og undersøke hva som er reaksjonen når en viser motstand.

– Det er viktig å ta tak i dette så tidlig som mulig og konfrontere den som kommer med ufine kommentarer der og da før ting eskalerer, sier Endre Sjøvold.


 

Av Lisbet Jære
Publisert 14. juni 2018 16:58 - Sist endra 15. juni 2018 10:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere